Societat

gastronomia

El cuiner Jamie Oliver treu un llibre de receptes en català

Qualsevol entès en cuina o aficionat als fogons coneix Jamie Oliver, el cuiner britànic més famós del món i més mediàtic (els seus programes tenen una audiència d’uns 67 milions de persones en 182 països, segons consta a la seva biografia). També és l’autor de no-ficció més venut de la història del Regne Unit, amb un total de 48 milions d’exemplars dels seus llibres de cuina venuts a tot el món. Columna Edicions, del Grup 62, acaba de publicar un llibre amb el format de les receptes que més agraden als seus seguidors: les basades en cinc ingredients. Es titula 5 ingredients mediterranis i uneix la cuina fàcil amb el menjar del Mediterrani, que, diu, “ sempre li ha tingut el cor robat”. L’autor va estar el mes de novembre a Cadaqués, a Palamós i a Barcelona, recorrent restaurants i mercats, com fa habitualment, per al nou programa de Canal Cocina, Jamie Oliver en el Mediterráneo. El volum presenta més de 120 receptes fàcils de seguir, simples i “totalment delicioses”, com sol dir ell quan cuina. 5 ingredients mediterranis s’inspira en els sabors, les combinacions i els ingredients bàsics i comuns de tot el Mediterrani, incloent-hi el menjar i els sabors de l’Estat espanyol, França, Tunísia i Grècia. Hi ha receptes d’amanides, sopes i sandvitxos, pasta, verdures, pastissos i panades, marisc, peix, pollastre i ànec, carn, i coses dolces, entre les quals algunes tan properes com ara guisat de mongeta tendra, bombes de patata, pasta ràpida amb tonyina, amanida de gala de figues i porc i prunes. L’any passat, Columna Edicions ja va publicar, amb un gran èxit, un altre llibre de Jamie Oliver: Un: Un sol recipient. Receptes fàcils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Fundació SERGI rep 38.912 euros dels clients de Bonpreu i Esclat

girona
gastronomia

A punt les Jornades de l’Arròs Ganxet de Reus

Reus
societat

Les comunitats de veïns de Mataró afectats per ocupacions rebran suport legal

mataró
meteorologia

Cap de setmana amb rècords de calor a l’abril

barcelona
GIRONA

Molts interrogants en els municipis amb topall màxim de lloguer

GIRONA
societat

Salut reclamarà a l’Estat que financi els cribratges als nounats que Catalunya ja fa

barcelona
Ripoll

Reducció de la taxa de deixalles als qui reciclin bé els residus

Ripoll
societat

Augmenten de nou a quinze els homicidis a la demarcació de Tarragona el 2023

Tarragona

Es triplica el temps d’espera a les urgències del Trueta

girona