Societat

SOCIETAT

Polèmica a Biure per la concessió del centre cívic

Alessandro Scuro i Laura Cefis regenten des de principis d’any el bar del centre cívic de Biure, que feia uns anys que estava tancat. Ara, però, l’Ajuntament de Biure els rescindeix el contracte perquè durant uns mesos, com a acte de protesta perquè diuen que el consistori no atenia les seves reclamacions, van decidir que no pagarien el lloguer. Scuro i Cefis asseguren que es van trobar amb diverses mancances que l’Ajuntament no hauria resolt.

Tot va començar quan després de firmar el contracte es van adonar que la concessió era només per a bar, tot i que en l’anunci de licitació s’especificava que era per a bar i restaurant. Albert Camps, tinent d’alcalde de Biure, assegura, però, que el contracte, malgrat el que hi digui, es regeix “pel plec de clàusules i condicions de la licitació”, on sí que s’especifica que és per a bar i restaurant, i que al consistori sempre li ha semblat bé que funcioni com a restaurant. Scuro i Cefis també expliquen que en el centre cívic no hi funcionava la calefacció i que la llum saltava. A més, asseguren que la cuina no era apta per a un restaurant i que es van haver de gastar 5.000 euros en maquinària per adaptar-la.

A causa d’aquestes mancances, van presentar diverses instàncies per parlar amb l’alcalde d’aleshores, Martí Sans, amb l’objectiu de resoldre-les, però com que diuen que no va ser possible reunir-s’hi van decidir que no pagarien el lloguer com a forma de protesta. Asseguren que el deute generat no va superar mai la fiança de 3.000 euros que havien deixat. “No vam voler deixar de pagar el lloguer. Els vam dir que el tornaríem a pagar quan ells complissin el contracte”, expliquen. Al juny i al setembre, després de les eleccions municipals, van tenir una reunió amb Albert Camps per intentar reconduir la situació. “Al setembre vam proposar de pagar el lloguer i un tros del deute cada mes i ens van dir que sí”, explica Laura Cefis. Camps admet que havien acordat que la xifra seria de 450 euros mensuals, però amb la condició que disposés de l’aval del secretari municipal. Aquest va fer un informe desfavorable perquè l’acord contravenia a les condicions del contracte, en el qual s’especifica que es pot retirar la concessió del centre cívic si el concessionari no paga el lloguer d’un sol mes. Camps assegura que van tenir problemes per continuar cobrant i, per aquest motiu, els van enviar una notificació de rescissió del contracte. El tinent d’alcalde admet que la parella va abonar tot el deute, però que no va ser “fins quinze dies després” d’aquesta notificació. “No crec que es puguin queixar de res, els hi hem deixat estar sis mesos sense pagar el lloguer, tot i que el contracte diu que amb un mes n’hi ha prou per rescindir-lo”, explica Camps.

Scuro i Cefis haurien d’haver deixat el local dijous passat, tot i que tenen dos mesos per presentar un recurs. Es queixen que el consistori se’ls queda la fiança i que els amenaça amb multes. A més, asseguren que els volen fer fora just quan arriben els dies en què podrien fer més calaix: “Tenen pressa i nosaltres estem cansats. Portem un any de guerra només per agafar un bar i muntar concerts [més de 50 en menys d’un any]. Volíem fer realitat un projecte petit, però tota aquesta lluita ho fa impossible.” Camps diu que, si no marxen, l’Ajuntament els pot sancionar amb multes coercitives: “Sempre hi ha hagut bona voluntat per part de l’Ajuntament, però això desgasta molt. Que haguessin pagat quan tocava. Tots els regidors del consistori pensem el mateix sobre aquest cas.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona