Societat

El primer català de 2024 ha nascut a la Seu d’Urgell i es diu Jacob

El primer nadó de 2024 de Catalunya ha nascut a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell i es diu Jacob. El bebè ha sortit quan passava un minut de la mitjanit, a les 00.01 hores i amb un pes de 2,630 quilograms. Els seus pares, la Liseth Manuela i el Wilson David, són residents a la Seu d’Urgell i tant la mare com l’infant es troben en perfecte estat, segons ha informat el Departament de Salut.

El Matteo Alexander és el primer nen que han nascut a la regió sanitària de la ciutat de Barcelona aquest 2024. El petit ha nascut quan passaven 10 minuts de mitjanit a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, segons ha informat el Departament de Salut en un comunicat. En el moment del naixement, el nadó ha pesat 3,6 quilos. Els seus pares són la Joselyn Sulma i l’Álex Alberto i són veïns de la capital catalana. L’hospital ha assegurat que el petit ha passat “una nit molt tranquil·la” en un missatge a la xarxa social X, l’antic Twitter

Pel que fa a la regió sanitària de Girona, el primer nen ha nascut quan passaven 40 minuts de mitjanit a l’Hospital de Figueres, segons ha informat el Departament de Salut en un comunicat. En el moment del naixement, el nadó ha pesat 3,2 quilos. Els seus pares Rupindar Kaur i l’Amrik Singh, viuen a Llançà. El petit encara no té nom.

L’anècdota del dia l’ha protagonitzat una dona ha parit una nena en una de les andanes de l’estació de Sants de Barcelona. Els Mossos han rebut un avís d’una persona que es trobava malament a les 10:30 i en baixar s’han trobat la dona de part. Els policies han assistit la dona fins que han arribat els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que l’han ajudat en el part. Mare i filla han estat traslladades a l’hospital en bon estat. “Tot ha anat bé. (...) Una bona notícia per començar aquest 2024”, ha indicat el cos policial en un missatge a X, l’antic Twitter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat