Societat

Tarragona

L’operació Iglú de Tarragona atén una desena de persones sense sostre

En la primera nit de l’operatiu, diferents equips han pentinat la ciutat

L’Ajuntament ofereix fins a tretze llits durant tres nits consecutives

En la primera nit de l’Operació Iglú, activada per l’Ajuntament de Tarragona davant la baixada de les temperatures, s’han atès una desena de persones. Els equips de Protecció Civil, Creu Roja, Guàrdia Urbana i Serveis Socials han pentinat la ciutat per buscar persones en situació de vulnerabilitat que dormen al carrer. Des del consistori s’han posat a disposició fins a tretze llits. Els equips els han ofert passar tres nits consecutives en un allotjament per estar protegits del fred, així com begudes calentes i mantes per als que han rebutjat la proposta. En l’operatiu, segons informa el consistori, s’han localitzat dinou persones, de les quals deu han acceptat ser ateses. D’aquestes, set han estat reallotjades.

En el darrer recompte fet a l’octubre es van comptabilitzar fins a 78 sense llar. “Un dels objectius és verificar que les dades que vam obtenir a l’octubre no han pujat”, ha explicat Daniel Martínez, cap de Protecció Civil de Tarragona a l’ACN. Per primera vegada treballadors socials han acompanyat les patrulles de la Guàrdia Urbana i el personal voluntari de Protecció Civil i la Creu Roja en el recorregut. A més, l’inici d l’operatiu s’ha avançat de les 11 de la nit a les 9 del vespre. Segons l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, s’intenta “pal·liar i donar qualitat de vida a aquestes persones” i començant més d’hora “es vol oferir una alternativa habitacional abans” i evitar que ja estiguin dormint.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia