La sequera i el canvi climàtic limitaran la producció de tòfona
De l’1 al 4 de febrer se celebra el TrufforumVic
El xef Joan Roca serà l’ambaixador d’honor
Un altre dels sectors que es veurà afectat aquest any per la sequera i el context de canvi climàtic amb temperatures més altes serà el de la producció de tòfona. El sector veu difícil arribar a les tres tones de l’any passat després de dues temporades “complicades”, segons ha explicat aquest dimarts el director del TrufforumVic, Daniel Oliach, durant la presentació de la propera edició que es farà de l’1 al 4 de febrer a la capital d’Osona. “No es poden fer tots els recs que voldríem”, ha explicat el responsable. La festa de la tòfona estrenarà un espai de tast amb diferents plats. Aquest any, nomenarà el xef Joan Roca ambaixador d’honor de la Tòfona mentre que la presidenta del Parlament i exalcaldessa de Vic, Anna Erra, rebrà la Tòfona d’Or.
Segons Oliach, l’esdeveniment “està enfocat tan al públic general com el sector professional i en un mateix cap de setmana trobarem tota la cadena de valor del sector amb empreses, productors, investigadors, consumidors i els cuiners”. La tòfona negra fresca i seleccionada de diferents territoris d’origen, tornarà a ser la gran protagonista del TrufforumVic de la mà de diferents associacions de productors. Entre les novetats d’aquesta edició destaca la creació d’un espai gastronòmic anomenat La Tòfona al Plat. Els visitants podran degustar diferents plats al llarg de la jornada a preus populars i que comptarà amb diversos restaurants i establiments convidats que oferiran propostes dolces i salades. Està previst que l’Acadèmia de la Tòfona s’amplia i inclourà dues matinals amb formació específica per a més de 350 estudiants d’hostaleria d’arreu de Catalunya, tant de cuina com, per primer cop, de pastisseria. Així mateix, també hi haurà més activitats per a infants i l’Espai tòfona i ciència tindrà un programa d’activitats i espai específic.