Societat

PLATJA D’ARO

Fre a les autocaravanes a Platja d’Aro i amb veïns a la cuneta

Els autocaravanistes que volen fer estada a Platja d’Aro encadenen anys de travessia pel desert sense arribar a la terra promesa bíblica. El primer aparcament oficial, a l’avinguda de Roma, va passar alts i baixos, però la demanda va acabar creixent tant que l’excés d’usuaris sobreeixia cap a la resta de carrers dels Estanys. Moltes estades s’eternitzaven i en l’anterior mandat, amb l’argument d’habilitar més aparcament de rotació –ara de zona blava–, el consistori el va tancar el 2022. Des d’aleshores, la solució ha estat reubicar els autocaravanistes en solars privats, establint un acord previ amb els propietaris dels terrenys, però els desenvolupaments urbanístics de les parcel·les estan a punt de forçar un segon trasllat incòmode, especialment per a alguns veïns que resisteixen, empadronats, en caravanes o algun cotxe com a primera residència.

El 2022, el primer emplaçament provisional es va situar entre l’avinguda de Londres i el carrer de Josep Maria Vila, en una esplanada on a l’estiu controlaven que l’estada màxima no excedís els dos o tres dies. Però a finals del 2023 la propietat va exigir que es desallotgés per iniciar-hi una promoció d’habitatges. I el recurs d’urgència va ser traslladar-les als afores del nucli, a l’aparcament de la discoteca Paladium, a la carretera del parc Aquadiver. Els propietaris, però, també estudien ara la instal·lació d’una benzinera al terreny, i el consistori haurà de tornar a fer moure les autocaravanes.

En temporada baixa no serà complicat, tot i que l’afluència creix els caps de setmana i l’escampada de vehicles, sense opció d’estendre tendals o mobiliari, ocuparà altres zones. Però els grans damnificats són els residents habituals, com ara el Daniel, un argentí de 66 anys que encadena anys a l’atur, per malaltia, i va optar per subsistir en una caravana, ja que amb la pensió no podia costejar un lloguer. Hi ha dues persones més en la mateixa situació, que fins i tot van ser empadronades per l’Ajuntament a l’antiga esplanada del carrer de Roma, o bé una altra persona que hi pernocta dins d’un vehicle, i reclamen una solució. El Daniel diu que no volen, per exemple, que els instal·lin en un pis d’emergència compartit, sinó que els deixin fer plegats, ja que s’ajuden o, per exemple, vigilen que quan els altres no hi són ningú els entri a robar als vehicles.

L’alcalde, Maurici Jiménez, no obvia el problema, però justifica que els dos darrers solars tenen amo i que l’últim decret de càmpings de la Generalitat ha fet inviable l’anterior projecte d’habilitar una zona pública, de concessió, a tocar del supermercat Esclat. El municipi estudia ara un nou emplaçament i té sobre la taula un altre projecte privat, però l’única alternativa que els caravanistes tindran serà estacionar com qualsevol altre vehicle. El cap de llista local del PP, Sebastián Mateo, demana trobar-hi una solució, per la imminència del carnaval i la temporada d’estiu, i defensa que els autocaravanistes són un recurs per al comerç i l’hostaleria, sobretot ara que és hivern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins