Societat

Un policia local denuncia una companya que porta cotxes policials sense llicència des de fa 16 anys

Un agent de la policia local de l'Ametlla de Mar ha presentat una denúncia davant de la Guàrdia Civil contra una agent companya seva perquè, des de fa 16 anys, condueix vehicles policials sense disposar del permís especial de circulació requerit.

L'agent, Ramon Joan Cid, ha explicat que, fins ara, ningú s'havia adonat que la seva companya, "única agent de carrera" dins del cos, no disposava del permís TPB, el qual autoritza a conduir vehicles d'emergències i servei públic, tot i ser un dels requisits per superar les oposicions.

Cid va presentar una denúncia contra la seva companya el passat 29 de juliol a la caserna de la Guàrdia Civil de l'Ametlla de Mar per deixar al marge del cas el cos municipal.

La denúncia especifica que l'agent denunciada ha estat conduint vehicles policials des de 1992 "fent ús dels senyals acústics i lluminosos" per poder desenvolupar els serveis dels quals s'encarrega. Segons Cid, però, l'agent no disposa, "a dia d'avui" (data de la denúncia), del permís de conduir especial BTP.

Segons explica també Cid, les bases de les oposicions per accedir al cos policial exigien, com a requisit "imprescindible", que havia d'obtenir el permís "en un termini d'un any" des del seu ingrés, per tant, "es podria pensar que ocupa aquesta plaça de forma irregular".

A més, Cid ha assenyalat que "des de l'1 de maig de 2008 conduir sense carnet és un delicte", tot i que caldria veure si el tipus penal s'aplica a qui tingui un tipus de carnet inferior al requerit.

Cid ha lamentat també que la denunciada hagi sigut l'encarregada "durant anys" d'impartir classes de seguretat viària a estudiants dels col·legis públics de la població.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona
Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA