Societat

patrimoni

Acord per restaurar “La Pietat d’Igualada”

L’Ajuntament d’Igualada i l’Escola Pia han signat un conveni per col·laborar en la restauració de la imatge de “La Pietat d’Igualada”, una escultura gòtica del segle XV tallada en alabastre obra de l’important taller escultòric del Mestre de Ríimini. La imatge, amb més de 600 anys d’història i propietat de l’escola, històricament ha format part del Santuari de la Pietat d’Igualada.

Segons el consistori, amb aquest conveni l’Ajuntament reconeix l’important valor artístic i històric d’aquesta peça, i la necessitat de mantenir-la en bon estat de conservació. Per aquest motiu, dona suport a la petició de subvenció que l’Escola Pia ha demanat al departament de Cultura de la Generalitat per tirar endavant el projecte de restauració.

L’Escola Pia ha encarregat els treballs de neteja de la imatge, la restauració dels elements més danyats pel pas del temps i dels desperfectes patits durant la Guerra Civil, que s’efectuaran en instal·lacions de la Generalitat. També es faran diversos treballs d’anàlisi per intentar dotar-la del seu aspecte original.

Un estudi acadèmic, presentat el 2022 per Alberto Velasco i Santos M. Mateo, assegura que la imatge és obra del taller del Mestre de Ríimini, un taller situat a l’actual Alemanya, que realitzava imatges d’alabastre d’una molt bona qualitat. La particularitat de la Pietat igualadina, és que, a diferència de les altes obres conegudes del Mestre de Ríimini, conservades en museus, aquesta s’ha mantingut sempre a la mateixa ciutat i amb la devoció i culte que tenia inicialment.

Un dels punts importants del conveni de col·laboració entre Escola Pia i ajuntament, és el fet que, una vegada l’obra estigui restaurada, haurà de romandre de forma permanent a la ciutat d’Igualada amb la voluntat de preservar i mantenir aquest patrimoni d’incalculable valor artístic, històric i sentimental a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre