Societat

comerç

Els comerciants tornen a ser optimistes

La confiança en el negoci dels botiguers de Barcelona puja sis punts respecte l’any passat

Són dades de l’Oficina Municipal de Dades (OMD)

L’Índex de Confiança del Sector Comercial (ICSC) va millorar a Barcelona durant el 2023, quan es va situar en un valor positiu de 0,7. Aquesta puntuació suposa un augment de més de sis punts en relació a l’any anterior (quan se situava en -5,7) i d’uns 37 punts si es fa la comparativa amb el primer semestre del 2020 (-36,2 punts) en plena pandèmia. Així ho recullen les dades del 2023 de l’informe elaborat per l’Oficina Municipal de Dades (OMD), que ha fet públic l’Ajuntament de Barcelona. L’informe mostra optimisme dels titulars de negocis comercials respecte a la seva activitat a la ciutat per primera vegada des de la pandèmia.

El que fa que els comerciants siguin optimistes, l’indicador determinant per explicar aquesta millora de la confiança comercial, son, segons l’OMD, les expectatives, que van a l’alça (19,7 punts). Les expectatives positives compensen els valors de l’índex de situació actual que, tot i millorar respecte a l’any anterior, es manté en negatiu a finals del 2023 (-16,7 punts).

La majoria de les branques d’activitat comercial presenten un índex de confiança positiu al final del període. Els qui més contents estan i més confiança mostren son els comerciants que es dediquen al comerç quotidià no alimentari, on l’índex se situa per sobre dels deu punts, i el de l’automoció, amb un ICSC de 8,2 punts després d’anys d’acumular valors molt negatius. Segons les últimes dades disponibles, els comerços dedicats al parament de la llar (-12,1) i a l’equipament personal (-2,7) són els únics sectors que presenten índexs negatius. Això ha estat així, entre altres coses i com han anat repetint les diferents associacions de comerciants, per una situació meteorològica adversa. Massa calor per comprar roba d’abric, entre altres coses. Si es compara amb el segon semestre del 2022, totes les branques milloren menys el parament de la llar, un sector que ha patit molt tant en pandèmia com després de la pandèmia i que ha provocat ja el tancament de diversos negocis d’aquest ram.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]