Societat

societat

Hostalric i Calonge reviuen amb molt de públic l’època medieval

L’època medieval reviu a través d’Hostalric i Calonge amb les tradicionals fires que ens transporten a temps de cavallers. A Hostalric, la proposta de la 27a fira, amb un gran mercat, personatges i activitats pròpies d’aquell moment, ha arribat amb novetats com ara la inauguració de la rehabilitació de la muralla, precedit per una gran desfilada dels Vescomtes de Cabrera i Bernat II, amb pregó, dansa i duel divendres; l’actuació dels Abanderats de Tortosa i la Cova Mística, a la cova del Relliguer, on es duen a terme sessions d’endevinació per cartomància durant els tres dies. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va visitar ahir el mercat medieval d’Hostalric.

En matèria d’espectacles, un altre dels destacats durant els tres dies és la dansa de bruixes amb degustació de queimada, a càrrec de la companyia Serket Raqs. Tot això amenitzat amb espectacles de cavallers, danses medievals, esgrima, campaments amb recreacions històriques, demostracions d’oficis de l’època i campament d’arquers i medievals.

25a edició a Calonge

A Calonge, enguany arriben al quart de segle amb la intenció de potenciar i allargar l’esdeveniment. Fonts del consistori van indicar ahir que l’afluència de públic havia estat molt bona al llarg de tot el dia i que, tot i no tenir previst fer un recompte del nombre de visitants, “les sensacions d’aquesta nova edició són molt bones”. Per esponjar públic, han estès la celebració del torneig de lluites a cavall tant dissabte com diumenge al vespre. També han potenciat la zona infantil, amb jocs de gran format, espectacles i tallers durant tot el dia. Es manté una de les apostes estrenades l’any passat: el concert de música medieval, en format de píndoles de mitja hora, que va celebrar-se, durant tota la jornada, a la sala gòtica del castell. A més, el carrer del Càlcul i el passatge Pere Sardó s’han ambientat com si fossin una masmorra i als jardins del Castell s’hi ha establert un campament de setge amb la idea que el públic vegi les màquines de guerra de l’edat mitjana i es faci una idea de com eren els setges a l’època.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.