Societat

Societat

Territori destina 2,4 milions a la rehabilitació d’habitatges en municipis petits

El Departament de Territori destinarà 2,4 milions d’euros a l’impuls d’obres de rehabilitació i adequació d’habitatges en petits municipis per mitjà de dos programes que tenen com a objectiu la retenció de població en el món rural. El programa Arrelament preveu rehabilitar una desena d’immobles de titularitat municipal de quatre localitats de les Garrigues Altes (Bovera, la Granadella, Juncosa i el Soleràs) per destinar-los a pisos de lloguer social i disposa d’una inversió de 472.000 euros, segons ha explicat aquest dimecres la consellera Ester Capella durant una visita al Soleràs.

La previsió del govern és que les obres comencin el proper mes de juliol i acabin el desembre.

En el cas de Bovera, els treballs consisteixen a reconvertir una planta d’un edifici municipal al número 3 del carrer Nou per a la finalització d’un habitatge. Al Soleràs es dividirà la primera planta d’un equipament municipal a la plaça de les Escoles per habilitar-hi dos allotjaments. Pel que fa a la Granadella, es millorarà l’habitabilitat d’un edifici destinat a habitatge de l’antic mestre per obtenir dos allotjaments, i en el cas de Juncosa es proposa la rehabilitació de les dues primeres plantes de l’antiga seu de l’Ajuntament, al número 1 de la Plaça Major, per acollir fins a dos habitatges a cada planta.

D’altra banda, aquest dimecres s’han publicat les bases de la propera convocatòria de subvencions per a la rehabilitació del Programa d’habitatge en el món rural, que tindrà un pressupost de 2 milions d’euros i abastarà municipis de tot el país. La convocatòria, de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, s’obrirà previsiblement el 10 d’abril i s’hi podran presentar les sol·licituds entre el 15 d’abril i el 28 de juny.

Poden optar als ajuts els propietaris d’habitatges que es comprometin a rehabilitar-los i destinar-los a la seva residència habitual i permanent des del moment de la sol·licitud i fins almenys els 10 anys posteriors a la concessió de la subvenció. També hi poden optar els propietaris d’habitatges buits, que un cop rehabilitats s’hauran d’inscriure a la Xarxa de Mediació per al lloguer i garantir aquest destí, també durant deu anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Yumi Katsura, dissenyadora de moda que va popularitzar els vestits nupcials al Japó

societat

Denuncien que la vulnerabilitat es cronifica a Catalunya

barcelona
societat

Reclamen millores a un punt negre de la C-451 al Solsonès

LLobera

El temporal causa un nou vessament d’aigües fecals a la riera de Canyars

Gavà
Medi ambient

Arxivats els expedients d’autorització de dos parcs solars

El Perelló
PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona