Societat

Plaga de senyals caiguts a Sant Cugat del Vallès

Notícia del lector

Tres senyals de trànsit portaven a terra dues setmana a tres carrers de Sant Cugat. L'anomalia posava en perill la circulació de vehicles i vianants.

"Cada dia que passo en cotxe o a peu i els veig a terra em faig creus que encara no els hagin posat al seu lloc. És realment perillós. Tots estan trencats pel mateix punt, com si es tractés d'un acte vandàlic", exclamava fa dies Alba Barrera, veïna de Sant Cugat.

Els senyals caiguts eren un stop al carrer Villà, que obliga els vehicles que circulen per aquest carrer de sentit únic a parar abans d'arribar a la cruïlla de la rambla Rivera; un de pas de vianants (advertiment de perill), situat al carrer Arnau Cadell, i un tercer de pas exclusiu per a veïns i direcció obligada (restricció i obligació), a Àngel Guimerà, que és un carrer molt cèntric i pròxim a l'estació dels FGC.

El més perillós dels senyals caiguts era l'stop del carrer Villà. "Fa molt poc que l'han posat i tot i que també n'hi ha un de pintat al terra, els cotxes que circulen per aquest carrer recte, on es pot anar a 50 km/h, s'embalen. Si no paren, perquè no s'adonen del senyal, poden topar amb els vehicles que baixen per la rambla Rivera, que té doble sentit de circulació i prioritat de pas", explicava Barrera.

Del senyal caigut "no en teníem coneixement, ningú no ha trucat per advertir-ho, ni per queixar-se'n", afirmava un portaveu municipal. Arran de la trucada de l'AVUI, ahir ja l'havien col·locat al seu lloc.
Pel que fa al del carrer Àngel Guimerà, sembla que no ha estat tant de temps a terra. "El vam posar bé la setmana passada, però ha tornat a caure. Això passa perquè els vehicles fan marxa enrere, no veuen el senyal i acostumen a fer-lo caure. L'haurem de protegir amb una pilona, perquè no passi més", admet el portaveu municipal de Sant Cugat.

El motiu que ha mantingut a terra el d'Arnau Cadell, és un altre. L'Ajuntament creia que era responsabilitat de l'entitat municipal descentralitzada de Valldoreix. Sobre el plànol oficial, però, pertany a Sant Cugat, afirma un portaveu d'aquesta entitat. Tot i que durant dues setmanes ningú va fer el gest de posar-lo dret, arran de les trucades d'aquest diari, el senyal ahir tornava a estar posat, per fi, dret.

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a la trucada d'Alba Barrera, de 52 anys, veïna de Sant Cugat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.