Societat

Multa de 720 euros per anar a 186 km/h i sense carnet

Judici ràpid al primer detingut per excés de velocitat després de l’entrada en vigor del nou Codi Penal

El primer conductor de Catalunya detingut per excés de velocitat després de l’entrada en vigor de la reforma del Codi Penal en matèria de trànsit va ser condemnat ahir a pagar 720 euros, a 20 dies de treball en benefici de la comunitat i a vuit mesos de retirada del permís de conduir.

Es dóna la circumstància, però, que l’acusat no té carnet i, en no poder retirar-l’hi, la jutge li ha prohibit conduir durant el temps de condemna. Això, però, no serà delicte fins al mes de maig i en aquest cas només li ha suposat a l’acusat una sanció administrativa.

Juan M.F., de 20 anys i veí de Reus, circulava diumenge per l’autovia que uneix la capital del Baix Camp i Tarragona a 186 km/h, més del doble del que està permès, quan va ser interceptat pels Mossos d’Esquadra. En aquesta via, la T-11, el màxim permès és de 80 km/h.

En el judici ràpid, que va acabar amb una conformitat, l’home va reconèixer els fets, però va al·legar que anava a l’hospital a visitar un familiar que estava molt greu. “Els fets es van produir en unes circumstàncies especials”, va destacar ahir l’advocat de l’infractor, Gerard Amigó.

La magistrada del jutjat d’instrucció número 6 de Tarragona va imposar una multa de sis euros al dia durant quatre mesos (un total de 720 euros), 20 dies de treball en benefici de la comunitat, que el conductor començarà a complir aviat a Tarragona, i vuit mesos de retirada del carnet de conduir. Pel que fa a aquesta suspensió, només tindrà vigència si el condemnat es treu el permís.

La resolució es va dictar sobre la base de l’article 379.1 del Codi Penal reformat, que considera delicte l’excés de velocitat, igual que la conducció sota els efectes de l’alcohol o les drogues.

Petició del fiscal
La condemna és lleugerament inferior a la que demanava el fiscal, que era de sis euros diaris durant sis mesos, 31 dies de treballs en benefici de la comunitat i un any i un dia de retirada del carnet.

La jutge va advertir Juan M.F. que si incompleix les mesures incorrerà en un delicte de trencament de condemna. “Si torna a agafar el cotxe, les penes serien superiors i més greus”, va reconèixer Amigó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA