Societat

PLATJA D’ARO

Els Premis T de Turisme reconeixen la tasca de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

El Premis de T de Turisme, que entrega la Fundació Comas i Matamala, han reconegut aquest vespre la tasca de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella i Eladi Balletbó en el sector turístic de les comarques de Girona. L’acte de lliurament dels premis ha tingut lloc durant l’11è Memorial Jordi Comas, celebrat a l’Hotel Costa Brava de Platja d’Aro.

Carme Hospital, presidenta del Patronat de la fundació i vídua de Jordi Comas, ha obert l’acte recordant que aquest memorial té el doble objectiu “d’honorar i perpetuar” el llegat de Jordi Comas i de “reconèixer” aquelles persones que han estat rellevants en el desenvolupament del turisme a la “Costa Brava i el nostre país”. Hospital ha destacat que les persones i l’empresa premiada han contribuït a fer del turisme “un motor econòmic inqüestionable i a donar moments de felicitat a milions de persones de tot el món”.

Mariona Casanovas, en representació de Lluís Camós, absent en trobar-se de viatge a les Filipines, ha recordat com el 1958 la família Camós va obrir l’Hostal Vostra Llar a Palamós, on el jove Lluís, amb 15 anys, va començar a treballar. Va ser l’inici d’una trajectòria lligada al turisme, amb la creació de diversos hotels i restaurants –entre els quals hi va haver el Big Rock, que va fundar junt amb el seu germà Carles– i la posterior fundació del grup hoteler Andilana. Han recollit el premi, lliurat per la seva trajectòria en el mon de l’hostaleria i el turisme, Carme Garcia i Àngel Roca, propietaris actuals de l’Hostal Vostra Llar i amics de Camós.

Quim Ayats, tinent d’alcalde de Girona, ha glossat la figura d’Anna Garriga, professora de Turisme a la Universitat de Girona, en qualitat d’exalumne: “El turisme a casa nostra és cabdal també gràcies a l’enorme contribució d’ella, que hi ha aportat dades i elements científics”. Garriga ha recollit el premi per la seva tasca de divulgació dels valors econòmics i socials del turisme. En el seu parlament, ha recordat que Comas va ser dels primers empresaris turístics a acostar-se a la universitat. “En una jornada de la fundació vaig explicar que el turisme suposava el 20% del PIB de la Costa Brava. Ara aquest percentatge ha augmentat moltíssim. El turisme té més importància. Els recels sobre el turisme que surten a la llum pública són per desconeixement”, ha afirmat.

L’empresa Pordamsa, fundada a la Bisbal d'Empordà per Montserrat Fuster i Manel Puigdemont i especialitzada en el disseny i la creació de productes de porcellana per a restaurants i hotels, ha rebut el premi per seva contribució a l’excel·lència de la proposta hostalera de la Costa Brava. Gerard Crous, director comercial de l’empresa, ha destacat que Pordamsa exporta els seus productes a més de 80 països i està present en alguns dels millors restaurants del món. “És un orgull aportar el nostre granet de sorra posant la Costa Brava al centre de l’escena gastronòmica mundial a traves dels nostres productes”, ha explicat Puigdemont.

El premi Tres Pioners s’ha entregat a Jordi Tubella i Eladi Balletbó (a títol pòstum) per la seva contribució al turisme nàutic de la Costa Brava. Joan Navarro, exgerent de la primera societat concessionària de Port d’Aro, ha glossat la figura dels premiats. “Van ser els artífexs de grans canvis a Platja d’Aro gràcies al seu treball incansable. El port i la marina han posat Platja d’Aro al mapa internacional”. Tubella ha agraït el premi a la fundació i ha recordat “l’esperit constructiu” de Jordi Comas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell
educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona
BANYOLES

Detecten al Pla de l’Estany 50 colònies de gats amb 400 individus

BANYOLES

El 75% dels processos de justícia restaurativa a Tarragona i l’Ebre es van resoldre amb èxit l’any passat

TARRAGONA
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona