Societat

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

L’Ajuntament de Girona lidera un conveni pioner per estudiar la implementació de polítiques innovadores en matèria de transició ecosocial amb Research and Degrowth International, Dark Matter Labs (DML) i la Universitat de Girona a través del Laboratori d’Enginyeria Química i Ambiental (LEQUIA) i de l’Institut de Medi Ambient. D’aquesta manera, la ciutat serà un lloc on aquestes entitats aplicaran les accions reeixides de les seves investigacions, que van encaminades a la transició ecològica i a la transformació urbana per comptar amb un municipi més resilient i adaptat al canvi climàtic.

Aquest matí, el regidor d’Acció Climàtica de l’Ajuntament de Girona, Sergi Cot Cantalosella; la copresidenta de Research and Degrowth, Marta Conde; la investigadora i membre del Grup de Recerca de LEQUIA de la UdG, Alexandra Popartan, i el representant de DML, Mike Duff, han presentat formalment el conveni que s’ha signat i que s’ha estat treballant en els darrers mesos.

“Aquesta és una acció que s’engloba dins la marca Girona Ciutat Circular per lluitar contra l’emergència climàtica de manera transversal. El conveni és un important acostament de les tres entitats de recerca amb l’Ajuntament de Girona per dur a terme una col·laboració pionera i innovadora a l’Estat en matèria de transició ecosocial urbana”, ha afirmat el regidor Sergi Cot Cantalosella.

L’objectiu d’aquest conveni és establir amb les entitats un marc de treball que garanteixi les metodologies i els recursos necessaris per a l’aportació i integració de coneixement expert en l’execució de polítiques i estratègies per a la transició ecosocial davant el context d’emergència climàtica en el qual es troba la ciutat de Girona. El conveni té una durada d’un any amb l’opció de pròrroga per períodes anuals de fins a quatre anys.

La finalitat d’aquest treball conjunt és aconseguir una col·laboració entre una institució municipal i les entitats acadèmiques i de recerca. Alhora també es vol crear una estratègia de ciutat per a la transició socioecològica i transformació urbana, a partir del desenvolupament i la implementació d’actuacions i polítiques públiques. Aquestes han de permetre revisar i vertebrar les actuacions municipals, integrant consideracions climàtiques i socials en totes les àrees. Els resultats obtinguts de l’execució de les propostes s’incorporaran en programes formatius per tal de donar continuïtat i contribuir al canvi cultural necessari a llarg termini.

Gràcies a l’assessorament de les tres entitats s’impulsaran polítiques dins els cinc eixos de la marca Girona Ciutat Circular: aigua, transició energètica, consum responsable, residus i mobilitat. L’objectiu és adaptar la ciutat al canvi climàtic i elaborar un model de referència que també es pugui aplicar a altres municipis com Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella