Societat

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

Vint-i-cinc nens i nenes ucraïnesos van arribar divendres a Barcelona per fer una estada de tres setmanes, fugint de la guerra que pateix el seu país. Ha estat a través de la iniciativa ‘Vacances en pau’, impulsada per la delegació del govern espanyol a Catalunya. Durant aquests dies s’estan a Pineda de Mar, Calella i Salou. Els infants són d’Otxàkiv, una localitat costanera d’Ucraïna. En la presentació de l’acte avui, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, ha assegurat que l’Estat continuarà donant suport a Ucraïna i espera que altres territoris “agafin el relleu” d’aquesta iniciativa. Així, el delegat espera que les vacances siguin un “oasi de pau, il·lusió i diversió” per als nens. També des del divendres, l’alcalde d’Otxàkiv, Sergii Bychkov, veu més contents els nens. “Porten dos anys de guerra, han après com sonen els projectils, així que quan van arribar estaven molt callats, però amb uns pocs dies de descans els seus ulls ja són diferents. Estan més relaxats”, assegura.

Aquest programa segueix el model del programa per als nens sahrauís creat a mitjans dels anys 80. Des de la delegació han coordinat les vacances, posant-se en contacte amb una “escola-búnquer” a Otxàkiv i amb empreses i entitats que han posat a disposició dels infants busos, hotels i materials. A diferència del projecte per als sahrauís, no estaran amb famílies sinó amb tres monitores ucraïneses, una traductora i acompanyants de la delegació, que s’encarregaran de dinamitzar l’estada dels nens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

El Maresme torna a apostar per l’estratègia conjunta per preservar la costa

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

barcelona
societat

Reus inicia els tràmits per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí

Reus
educació

El lleure educatiu alerta que l’ACA els limita les acampades

barcelona
SEQUERA

Girona entra en fase d’excepcionalitat i adapta mesures contra la sequera

GIRONA
societat

Activen la prealerta del pla Inuncat a les conques del Siurana i el Baix Ebre

Barcelona
OLOT

L’Oncolliga dona 8.000 euros a l’Hospital d’Olot per comprar tres lliteres

OLOT
societat

Terrassa dedicarà la propera edició de la Fira Modernista a Lluís Muncunill

Terrassa
Societat

La multireincidència, en el punt de mira del pla de seguretat

Barcelona