Societat

mobilitat

Mataró comença a multar els cotxes que se saltin les restriccions a l’illa de vianants del centre

El nou sistema de càmeres que s’ha instal·lat per blindar l’illa de vianants del centre històric de Mataró començarà avui a multar els conductors amb sancions que poden anar dels 90 als 200 euros. Durant dos mesos i mig, parelles d’informadors a peu de carrer s’han dedicat a explicar els canvis als qui volien accedir dins l’àmbit. Finalment s’ha prorrogat un mes l’inici de les sancions mentre s’acabaven d’instal·lar les càmeres de vigilància que controlen els accessos a una vintena de punts.

Els horaris d’accés a l’àmbit no varien gaire dels que ja funcionaven: de dilluns a divendres de 7 a 10.30 h i de 15.15 a 16.15 h i dissabtes de 7 a 10.30 h, amb alguns ajustos en els recorreguts i els horaris.

El temps màxim d’estada en superfície en l’horari d’accés general s’ha ampliat a 60 minuts per facilitar les operacions de càrrega i descàrrega, però en cap cas pot superar les 11 h, al matí, i les 16.45 h, en horari de tarda.

Fora dels horaris d’accés general, l’estada dins de l’illa de vianants, per als vehicles autoritzats, es limita a 30 minuts, tot i que aquest temps es pot veure ampliat per necessitats de l’activitat a realitzar quan aquestes siguin justificades i validades prèviament. Els diumenges i festius només poden accedir a l’illa matrícules autoritzades. Els propietaris o llogaters de places d’aparcaments dins d’aquesta zona poden demanar l’autorització de fins a tres matrícules de vehicles. Les persones amb mobilitat reduïda amb l’acreditació reconeguda poden entrar en qualsevol moment per un màxim de 30 minuts però ho han de sol·licitar, amb cinc dies d’antelació, a través d’una comunicació prèvia.

L’Ajuntament adverteix que els incompliments reiterats provocaran sancions acumulatives que poden arribar a suposar que una mateixa persona infractora rebi diverses notificacions per multes en poques setmanes. També demana als conductors que verifiquin el bon estat de les matrícules, posant especial atenció a la correcta visualització dels números i lletres corresponents per no interferir en la seva correcta lectura.

L’illa es troba delimitada per la Muralla del Tigre, la Muralla de Sant Llorenç, la baixada de Santa Anna, el Camí Ral, el carrer de l’Hospital, el carrer de Sant Bonaventura, el carrer de la Coma, la Muralla dels Genovesos i la Muralla de la Presó. Des del 2020 es considera prioritària per a vianants amb restriccions als vehicles amb l’objectiu de reactivar l’eix comercial i cultural als carrers de l’entorn de la Riera. L’illa de vianants es considera la zona de baixes emissions de la ciutat on s’hauria de restringir l’entrada de vehicles que no disposin d’etiqueta ambiental si tira endavant la normativa a partir del 2028.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ensenyament

L’exposició ‘Vedruna, 200 anys fent història’ s’inaugura a Girona

Girona
GIRONA

Talaran uns 150 arbres morts en 40 carrers de la ciutat

GIRONA
societat

L’arquebisbe dessacralitza l’Església de l’Esperit Sant tot i la resistència dels feligresos

barcelona

Premià de Mar tira endavant amb el nou model de selectiva enmig de les protestes veïnals

premià de mar
girona

Estudiants de secundària de la demarcació creen 17 cooperatives experimentals

GIRONA
urbanisme

S’enllesteixen els treballs de rehabilitació de dues antigues adoberies de Vic

vic
GIRONA

L’IAS incorpora la nova promoció de residents

GIRONA
societat

Conveni entre l’Espai LGTBI i l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia

girona
CULTURA

Canet compra la rectoria vella i tanca el cercle dels equipaments escènics

CANET DE MAR