Societat

SOCIETAT

Els Bellots de Terrassa, nova seu de l’ADF i de quinze entitats més

Un cop posats en funcionament els serveis de proximitat a les empreses, després d’un procés de rehabilitació, entre el 2022 i el 2023 i amb una inversió superior als 873.527 euros, de la masia Els Bellots de Terrassa, un edifici del segle XVI protegit com a bé cultural d’interès local després de tenir altres usos com ara el de restauració, ara és el torn de l’adequació dels dos edificis independents de la parcel·la, els coneguts popularment com l’alberg i els lavabos. En aquest darrer ja s’ha fet les obres pertinents perquè s’hi instal·li en breu l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Terrassa, ara en un altre local municipal poc adequat al cèntric carrer Cisterna.

L’antic alberg està pensat perquè pugui convertir-se en la seu de les 15 entitat que formen la Coordinadora d’Entitats Andaluses de Terrassa (CEAT), a què fa poc es van presentar les modificacions del projecte de distribució respecte de l’inicial, ja que la proposta inicial no permetia desenvolupar-hi les seves activitats. Així ho va explicar, en el darrer ple, el regidor d’Educació, Cultura Popular i Cicles Festius, Joan Salvador, assegurant que les obres de l’edifici rectangular, amb planta baixa i pis i una superfície total construïda de 359,44 m², es troben en procés de licitació i ja s’estan valorant les ofertes rebudes, amb un pressupost de 121.211,92 euros. Un cop feta l’adjudicació, la voluntat és iniciar les obres el tercer trimestre d’enguany i la previsió és que durin tres mesos. Els treballs seran menors, ja que no s’intervé en l’estructura ni es modifiquen les condicions d’accessibilitat, i es canviaran els paraments interiors, verticals i horitzontals, es faran nous revestiments de pintura, portes i finestres i s’adequaran les instal·lacions d’electricitat i enllumenat. Quan estiguin enllestides, la CEAT, que ja fa activitats a l’exterior, a les zones de barbacoa, com ara la celebració del Dia d’Andalusia, podrà deixar la ubicació actual a l’edifici de l’antiga escola Germans Amat.

En una fase posterior, es construiran uns mòduls davant que permetran a l’entitat disposar de tres noves sales per poder dur a terme les diferents activitats. En una darrera fase, s’ha previst la construcció d’un escenari d’obra exterior i la instal·lació de nous serveis.

L’altre edifici cedit a l’ADF per quatre anys, prorrogables a vuit, té una sola planta i el consistori hi ha invertit 246.278 euros per adequar els dos nuclis de vestidors, un bany adaptat, una sala de formació, un menjador i una sala de control. S’han reparat les instal·lacions d’electricitat i d’aigua i la xarxa de clavegueram, s’han renovat els banys, les fusteries, els revestiments interiors de paviments i sostres i s’han reparat alguns dels elements exteriors de la coberta i les façanes.

 A finals del 2024, es preveu treure a licitació el projecte que actualment està redactant el servei de patrimoni i manteniment per instal·lar nou espai d’aparcament i magatzem.

Amb tota aquesta activitat futura, i tenint en compte que ja n’hi va haver un en funcionament, l’Ajuntament està redactant el plec de clàusules d’un concurs perquè, mitjançant una concessió administrativa, es pugui ubicar un restaurant a l’espai ja rehabilitat de la masia. La voluntat és elevar al ple municipal tan aviat com sigui possible l’aprovació inicial de l’expedient de concessió un cop es disposi de la informació necessària que integra l’expedient. Posteriorment, s’iniciarà el termini de presentació d’ofertes, la seva valoració, l’adjudicació i la formalització del contracte per iniciar l’activitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]