Societat

0 euros per tenir cura d'un gran dependent

La Teresa Castellnou té cura del seu marit, que pateix una gran invalidesa provocada per dues embòlies des de l'any 1980. Quan es van anunciar les ajudes de la llei de la dependència, va informar-se de seguida i li van garantir que podria gaudir de la prestació. La Teresa va lliurar la sol·licitud el primer dia que s'obria el període, el 21 de maig de l'any passat.

En el seu cas, les fases per avaluar el seu marit no es van demorar, el van visitar dos assistents socials i el van reconèixer com a gran dependent –grau III, nivell II.

Un cop arribat al final del procés, gairebé un any després, li han comunicat a la Teresa Castellnou que pot accedir a una ajuda econòmica de 0 euros. El motiu és que el seu marit rep 1.550 euros mensuals de pensió; uns diners que es considera que ja contenen les ajudes estipulades per la llei de la dependència.

Una ajuda mínima
La conselleria d'Acció Social està treballant actualment per garantir una ajuda mínima per a grans dependents, la quantitat de la qual encara no està fixada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.