Societat
Mor Joaquim Vich Figa, propietari de l’antiga Destil·leries Gerunda
També va regentar el restaurant Vinomi de Pont Major (Girona)
L’empresari gironí Joaquim Vich Figa ha mort avui, dilluns, a l’edat de 80 anys. Era natural de Girona i fill de Joaquim Vich i Aymerich, que l’any 1949 va llogar l’històric edifici modernista de Pont Major (Girona), dissenyat el 1911 per Enric Catà, i hi va crear Destil·laries Gerunda. Quinze anys més tard va adquirir la propietat de les instal·lacions.
Joaquim Vich va estudiar enginyeria industrial a Terrassa i a principis de la dècada dels setanta es va incorporar a l’empresa del seu pare. Era un moment en què el negoci es trobava en davallada. Va ser pioner en destil·lats de fruita (aiguardents) i al cap d’uns anys va innovar amb un licor de poma, el Golden’s Ger. El licor va ser presentat el 1984 al Saló Alimentària de Barcelona i va significar una revolució al sector. A més, el que havia de donar nom a un sol producte es va acabar convertint en tota una gamma selecta de licors de fruita de diversos gustos. Va comercialitzar-los tant arreu de l’Estat com a l’estranger i, paral·lelament, també va dedicar-se a la importació de marques capdavanteres a l’Estat espanyol.
A principis del nou segle, Vich va obrir una botiga de vins al mateix edifici, El Magatzem del Pont. El 2008 es tanca la producció de licors i el 2012, com a gran aficionat a la gastronomia, va muntar el restaurant Vinomi, de cuina capdavantera, a l’espai on abans s’elaboraven els licors, combinant disseny d’avantguarda i mantenint l’essència de l’antiga fàbrica.
La cerimònia tindrà lloc demà, dimarts, a les 6 de la tarda, a la sala de cerimònies del tanatori Mémora de Girona.