Societat

societat

Subvenció de 120.000 euros de la Diputació de Girona per a la compra d’habitatges

L’Ajuntament de Girona ha rebut una subvenció de 120.000 euros de la Diputació de Girona per a la compra d’habitatges per aquest 2024. Aquests diners es destinaran a adquirir tres immobles per a lloguer social. A més, s’ha obtingut una subvenció de 43.600 euros del mateix ens per rehabilitar tres habitatges municipals destinats a polítiques socials.

La subvenció per a l’adquisició d’habitatges permetrà finançar una part de la compra de tres pisos. L’adquisició té un cost total de 327.000 euros, i 120.000 seran subvencionats per la Diputació de Girona.

Dos d’aquests immobles ja s’han comprat i, en el cas del tercer, actualment s’estan fent els tràmits per comprar-lo. Els procediments ja s’havien iniciat perquè estava previst obtenir aquests pisos amb pressupost municipal i, gràcies a aquesta subvenció de la Diputació, es podran destinar els recursos municipals a adquirir altres immobles per incrementar el parc d’habitatges.

En total, l’Ajuntament gestionat actualment la compra de 17 habitatges, que se sumaran als 35 ja adquirits entre el 2021 i el 2023. Aquestes compres són fruit de l’acord d’inversió extraordinària de 4 milions d’euros per incrementar el parc d’habitatge al qual va arribar l’equip de govern del 2021 format per Junts i Esquerra amb Guanyem Girona.

La incorporació d’aquests 17 habitatges permetran augmentar el parc públic d’habitatge municipal de Girona fins a 220 habitatges, ja que actualment n’hi ha 203. Això suposarà un increment del 30,95% respecte al 2021 quan n’hi havia 168.

Paral·lelament, el consistori ha rebut per aquest 2024 una subvenció també de la Diputació de Girona per a rehabilitar habitatges. Aquests diners es destinaran a adequar tres immobles municipals. Aquestes obres tenen un cost total de 96.765,12 euros, dels quals 43.660,25 euros seran subvencionats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Urbanisme

La Paeria impulsa tres projectes d’habitatge pels joves al centre històric

Lleida
SALT

L’Ajuntament contracta 25 persones a través de dos plans d’ocupació del SOC

SALT
gastronomia

Nova edició de la Fira del VI DO Tarragona

TARRAGONA
SOCIETAT

Els síndics recorden que l’empadronament sense domicili fix s’ha de resoldre en tres mesos

Barcelona
LLORET DE MAR

Concentració per reclamar l’obertura del camí de ronda a Can Juncadella

LLORET DE MAR
LA JONQUERA / ROSES

La Guàrdia Civil intervé més de 6.900 peces de roba falsificada

la jonquera / roses

Masclisme al Màgic Badalona

Badalona
Olot

La meitat dels infants garrotxins tenen dèficit de vitamina D

Olot
societat

Els taxistes amenacen de bloquejar el port i l’aeroport si no es regulen els VTC

Barcelona