Societat

Fires al sac!

Els Verds tornen a fer doblet de nou amb el tres i quatre de nou amb folre i estrenen el cinc de vuit i els Xicots signen la millor diada de l’any amb el set de set, el cinc de set i el quatre de set amb agulla

Vilafranca del Penedès ha acollit aquest diumenge la seva primera diada important: la de les colles locals amb les Fires de Maig. Com cada any, hi han actuat els Castellers de Vilafranca i els Xicots, ja que la Colla Jove de Vilafranca poques hores després d’haver anunciat la seva participació en la diada es va fer enrere i va rebutjar participar-hi per quart any consecutiu.

Doblet de 9 verd

Els Castellers han arribat a Fires de Maig havent estrenat els dos castells de nou, tant a casa (amb el primer tres de nou amb folre a mitjans d’abril) com a fora (amb el quatre de nou amb folre la setmana passada a Sants), per tant no tenien cap pressió d’estrenes de nou per Fires, cosa que sí que en certa manera havia passat en els últims anys.

Ara bé, la plaça de la Vila sempre es mereix la seva millor actuació i han volgut estrenar el cinc de vuit.

En primera ronda els Verds han descarregat el segon quatre de nou amb folre de la temporada, mogut i un xic inquiet, però completat sense patir en excés.

En segona ronda els vilafranquins han fet un intent desmuntat de tres de nou amb folre, que han baixat quan ja era gairebé tot dalt, i, quan hi han tornat, han patit de valent per completar-lo, sobretot en la descarregada. Un tres de nou amb folre, doncs, molt i molt treballat que haurà de ser ben analitzat per pujar-lo un pis més.

I, en tercera ronda, el primer cinc de vuit de la temporada i que ha fet que els Verds signessin la primera tripleta màgica a la plaça de la Vila.

Gamma alta de 7

Els Xicots de Vilafranca, per la seva banda, s’han plantat a les Fires de Maig amb l’ensopegada la setmana passada amb el tres de set amb agulla, però tenien ganes de demostrar que actuar a casa és molt important per als de la camisa vermella i per això han mostrat les seves millors cartes en una actuació tranquil·la i amb les mides molt ben preses.

En primera ronda han completat el primer set de set de la temporada, que han acompanyat, en segona ronda, del cinc de set i, per acabar, el quatre de set amb agulla.

Diada de Fires, doncs, amb objectius complerts i colles satisfetes per seguir caminant el que queda de temporada.

La Vella estrena el 9

Menció destacada també es mereix la diada de Sant Isidre, en què la Colla Vella dels Xiquets de Valls van estrenar dissabte els nou pisos amb el quatre de nou amb folre, que va arribar a la primera ronda. Els rosats també van completar per primer cop enguany el quatre de vuit amb el pilar i van revalidar el cinc de vuit i el pilar de sis.

Per la seva banda, en la mateixa diada, els Xiquets de Tarragona també van sortir satisfets, ja que van estrenar el cinc de vuit, a banda de rodar el tres i quatre de vuit. També amb un somriure a la cara, els Castellers de Lleida, que van recuperar el pilar de sis, que no descarregaven des del 2009. I els Xiquets de Reus, amb el quatre de vuit, el primer dos de set de l’any i el cinc de set.

Altres actuacions

Dissabte

J.B,

Bellvei

Capgrossos de Mataró:

3/8, 4/8, td7

Colla Jove Xiquets de Tarragona:

3/8, 4/8, 2/7, p/6

Nens del Vendrell:

td7/4/8, 3/7

Diumenge

J.B.

El Milà

Castellers de Sant Pere i Sant Pau:

5/7, 4/7a, 3/7a

Colla Joves Xiquets de Valls

3/8, 2/7, 4/8, 5/7, p/6

Sant Boi de Llobregat

Bordegassos de Vilanova:

5/7, 4/7a, 3/7

Castellers de Cornellà:

5/7, 3/7a, 4/7

Colla Jove de Castellers de Sitges: 5/7, 4/7a, 4/7

Minyons de Terrassa:

3/8, 2/7, 4/8



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.