Societat

gastronomia

El Gastronomic Forum Barcelona 2024 ja té el 80% de l’espai expositiu reservat

La majoria d’empreses que van muntar parada en l’edició del 2023 torna a repetir

La pròxima edició de Gas­tro­no­mic Forum Bar­ce­lona, que se cele­brarà del 4 al 6 de novem­bre de 2024 al recinte Montjuïc de Fira de Bar­ce­lona, regis­tra “un excel·lent ritme de con­trac­tació i tot apunta que repe­tirà les grans xifres de 2023, amb més de 350 empre­ses expo­si­to­res”, han des­ta­cat els seus orga­nit­za­dors. De fet, quan falta mig any per la seva cele­bració té ja el 80% de ’espai expo­si­tiu reser­vat. El saló per als pro­fes­si­o­nals de l’hos­ta­le­ria, la gas­tro­no­mia i el food­ser­vice reu­nirà experts i xefs de tot el món per ana­lit­zar els can­vis que estan sac­se­jant el sec­tor i que obli­guen a ‘repen­sar la res­tau­ració’.

La bona res­posta dels expo­si­tors de la dar­rera edició, la majo­ria dels quals han vol­gut repe­tir, i a 50 noves empre­ses que s’han sumat a la con­vo­catòria firal, explica el bon ritme de reser­ves, segons fonts de l’orga­nit­zació. Entre els qui ja han con­fir­mat la seva par­ti­ci­pació, fir­mes refe­rents com DAMM, Makro, Asso­lim, bonÀrea, Cui­nats Jotri, Rati­o­nal, Alaska Sea­food, Càrnia, Coll­verd, Wel­bilt, Grupo Bor­ras, Arcon, Jos­per, Tri­ti­cum, Soc Chef, Rands­tech, Gran Blau, Vins Estela, Natu­reco, Sosa Ingre­di­ents, Bid­food, Vinyals Gour­met i Unox.

Al cos­tat de grans empre­ses de food­ser­vice, hi expo­sa­ran també petits pro­duc­tors agro-ali­men­ta­ris de Cata­lu­nya i altres ter­ri­to­ris de l’Estat. La majo­ria hi par­ti­ci­pa­ran de la mà d’ins­ti­tu­ci­ons com ara Pro­deca i les Dipu­ta­ci­ons de Bar­ce­lona, Girona i Lleida, que impul­sen l’Espai Cata­lu­nya, la Xunta de Galícia, les Dipu­tació de Coru­nya o l’ Ajun­ta­ment de Bar­ce­lona.

En aquesta pròxima edició també crei­xerà amb força l’oferta expo­si­tiva de coc­te­le­ria, des­til·lats i cafè d’espe­ci­a­li­tat. Igual­ment, s’incre­men­tarà l’oferta de vins natu­rals i pro­duc­tes de forn i pas­tis­se­ria i, per pri­mera vegada, hi haurà expo­si­tors del sec­tor de la pizza.

Josep Alca­raz, codi­rec­tor del saló, ha des­ta­cat a l’agència ACN que “l’èxit de con­vo­catòria demos­tra que els expo­si­tors obte­nen una excel·lent ren­di­bi­li­tat de la seva par­ti­ci­pació a Gas­tro­no­mic Forum Bar­ce­lona i volen repe­tir. Això ens fa pre­veure una altra edició rècord amb una com­pletíssima oferta dels sec­tors de la gas­tro­no­mia, l’hos­ta­le­ria i el food­ser­vice”.

Repen­sar la res­tau­ració

El pro­grama d’acti­vi­tats de Gas­tro­no­mic Forum Bar­ce­lona se cen­trarà en els nous for­mats de res­tau­rants, els can­vis acce­le­rats en els seus pro­ces­sos interns i la trans­for­mació de nor­mes i cos­tums habi­tu­als que afec­ten de ple els hora­ris, el per­so­nal, el ser­vei i els rols interns, entre d’altres fac­tors. Per això, el saló pro­posa com a eix temàtic cen­tral “repen­sar la res­tau­ració” a través dels conei­xe­ments i les experiències d’experts i xefs de tot el món.

Com explica Pep Palau, codi­rec­tor de l’esde­ve­ni­ment i res­pon­sa­ble del pro­grama d’acti­vi­tats, “el sec­tor està en un procés de trans­for­mació, sobre tot a par­tir de la pandèmia, i és moment de repen­sar-se i de com­par­tir idees ins­pi­ra­do­res, tant de nous models de res­tau­rants com de clàssics que s’estan rein­ven­tant per adap­tar-se als nous temps i gua­nyar com­pe­ti­ti­vi­tat”.

Així, el pro­grama també inclourà ses­si­ons sobre temes vin­cu­lats a la sos­te­ni­bi­li­tat, com el residu zero o l’adap­tació del sec­tor a l’emergència climàtica, a l’auto-abas­ti­ment o al poder trans­for­ma­dor de la cuina. I, de nou, en els dife­rents espais d’acti­vi­tats del Gas­tro­no­mic Forum Bar­ce­lona -Audi­tori, Taller, Forum­Lab, La Cuina de l’Espai Cata­lu­nya, Aula Mer­cat Metro­po­lità, Aula Makro i Aula Forum­Bar- se suc­cei­ran les demos­tra­ci­ons i ponències entorn de les últi­mes tendències.

La dar­rera edició de Gas­tro­no­mic Forum Bar­ce­lona, al novem­bre de 2023, va reu­nir més de 350 empre­ses repre­sen­ta­ti­ves de tots els seg­ments del food­ser­vice i més de 18.500 pro­fes­si­o­nals del sec­tor. El seu pro­grama d’acti­vi­tats va comp­tar amb un cen­te­nar d’experts que van com­par­tir les seves pro­pos­tes i conei­xe­ments entorn al foment de la bio­di­ver­si­tat a la cuina i qüesti­ons com els nous models de res­tau­rants o la digi­ta­lit­zació dels nego­cis d’hos­ta­le­ria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.