Societat

societat

Detingut per intentar traslladar a França immigrants en situació irregular

La Policia Nacional ha detingut un home per intentar traslladar persones immigrants en situació irregular a França, a través del pas fronterer de Portbou, segons informa l’ACN.

Els fets es van produir el passat set de maig, quan els agents feien un control rutinari a la localitat. Van aturar un cotxe per comprovar la documentació dels ocupants i van comprovar que el conductor tenia localitat francesa, però els tres acompanyants es trobaven en situació irregular. Això va fer sospitar als policies que es podria tractar d’un cas de ‘pastera rodant’, en què persones en situació regular intenten traslladar persones que no la tenen a països europeus. A més, ho intenten fer a través de carreteres secundàries on creuen que hi pot haver-hi menys control policial. I fan servir cotxes de gamma mitjana-alta per tal d’intentar passar desapercebuts pels agents.

En aquest cas, es va constatar que els tres immigrants venien de Barcelona i intentaven creuar a França, a través d’aquest ciutadà que té nacionalitat del país gal. Per tot plegat, els policies van detenir el conductor per afavoriment de la immigració irregular, si bé després va quedar en llibertat amb càrrecs.

Per la seva banda, a les tres persones que l’acompanyaven se’ls va obrir un expedient d’expulsió per haver infringit la llei d’estrangeria. Des de la Policia Nacional alerten que les persones que es dediquen al tràfic d’éssers humans constantment canvien d’estratègia per mirar d’esquivar els cossos de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia