Societat

societat

El servei de teleassistència de la Diputació de Barcelona ja té 110.000 usuaris

En els darrers 12 mesos s’han registrat més de 600 altes mensuals de mitjana

El 2023 es van fer gairebé 1,5 milions de trucades i 125.000 visites domiciliàries

El Servei Local de Teleassistència, que la Diputació de Barcelona presta en col·laboració dels municipis de la demarcació, excepte la capital catalana, ha assolit la xifra de 110.000 usuaris en actiu aquest mes de maig. Amb la petició d’instal·lació d’una parella de 82 i 79 anys d’Esplugues de Llobregat es va arribar a una xifra que des de l’any 2005 quan es va posar en marxa el servei no ha parat de créixer. En el darrer any, aquest increment se situa en més 600 noves persones de mitjana cada mes. Amb aquest servei, que es garanteix amb l’aportació econòmica del 53% dels municipis i la resta de la Diputació, s’acompanya a les persones grans a tota hora i tots els dies de l’any. És el servei social amb major cobertura a la demarcació, ja que gairebé el 14% de la població major de 65 anys i més d’un 36% de la població major de 80 anys, el té.

Segons les dades de la Diputació, el 2023 van fer gairebé 1,5 milions de trucades i es van atendre prop de 750.000. D’aquestes la meitat van ser per comunicar informació rellevant, més del 35%, per aspectes tècnics de funcionament del servei i un 15% per demanar ajuda, destacant les emergències sanitàries i les converses per soledat. De forma complementària, el servei compta amb dispositius de seguretat per prevenir riscos a la llar i sobre la salut de la persona com detectors de foc o fum o caigudes, així com amb protocols específics per detectar la sospita de maltractaments, conductes suïcides, caigudes recurrents o deteriorament cognitiu. El servei de teleassistència disposa de 42 unitats unitats mòbils distribuïdes per tot el territori que atenen emergències socials i donen suport a les sanitàries o als cossos de seguretat. L’any 2023, es van fer més de 125.000 visites domiciliàries.

Amb l’objectiu de continuar digitalitzant el servei, la Diputació rebrà 6,9 milions d’euros fins a finals de l’any que ve a càrrec del fons Next Generation per fer diverses actuacions. Entre aquestes, ampliar la substitució dels terminals analògics fins al 60% i posar sensors a 900 llars amb el projecte ‘Tot en un sensor’. També s’adquiriran un miler de tauletes per a usuaris que encara no en tinguin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia