Societat

societat

L’estiu de la Copa Amèrica tindrà un reforç de 600 treballadors de vigilància i manteniment

Es duplica el nombre d’agents de la Guàrdia Urbana respecte l’any passat i n’hi haurà 200 més cada dia

S’activarà la campanya de prevenció del soroll nocturn “La millor nit és la que no t’aixeca”

Com cada estiu, l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat un reforç del dispositiu de vigilància, neteja i manteniment per a la temporada estiuenca, però en aquest cas ho ha de fer amb la mirada posada a la celebració de la Copa Amèrica de vela, que tindrà lloc al litoral barceloní sobretot durant el mes d’agost. En concret hi haurà 600 treballadors. “El Pla Endreça no fa vacances”, ha dit aquest matí l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni en la presentació del dispositiu, que comença demà dissabte i s’allargarà fins a l’octubre i que tindrà, segons ha destacat Collboni, 200 agents de la Guàrdia Urbana cada dia, xifra que, segons ha assegurat, duplica la que es va destinar l’any passat. D’aquests 100 patrullaran a peu, en bicicleta, quad o dues barques a les 10 platges de la ciutat.

El cos policial i uns 40 agents cívics també actuaran per reduir el soroll als entorns d’oci de 23.00 a 6.00 hores de dijous a dissabte i l’ús d’instruments musicals a la via pública. En aquest sentit, es posa en marxa la campanya “la millor nit és la que no t’aixeca” focalitzada en la prevenció del soroll en l’oci nocturn. També es faran mesures sonomètriques de control durant els concerts i altres actes, i es limitaran 155 espais festius per reduir l’impacte acústic als habitatges més propers. La informació es farà servir per proposar millores com la potència dels equips o la ubicació d’escenaris i altaveus.

La Guàrdia Urbana també controlarà els horaris d’obertura i tancament dels locals, el seu aforament, les terrasses, els locals que venguin begudes alcohòliques i els apartaments turístics.

Pel que fa a la delinqüència es reforçarà la vigilància, i en matèria de violència masclista es reforçaran els punts liles i els quatre itineraris segurs a les zones d’oci, així com la prevenció en festes majors de barri, la revetlla de Sant Joan o les festes de la Mercè.

Reforç a la neteja

Els serveis de neteja també augmentaran amb 288 persones i 85 equips més de l’habitual. Es reforçarà la neteja setmanal interior i exterior dels contenidors de rebuig i de fracció orgànica, i es mantindran els 36 equips de neteja de pintades.

S’incrementarà la neteja amb aigua, sobretot a les vies principals i els eixos comercials, es buidaran més sovint les papereres a les zones d’estada i alta afluència, augmentarà la neteja dels parcs a la tarda i s’incrementarà el servei de retirada d’herbes.

Pel que fa a la neteja i garbellat de la sorra de les platges, aquest any es millorarà amb la utilització d’aigua del mar a la sorra, que permet augmentar l’eficiència i la qualitat de la neteja. El reg de les platges millora l’acció del garbellat i evita que es generi pols en suspensió durant l’actuació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia