Societat

Societat

Mor Esteve Bosch Bofill, fundador de l’empresa de Campllong Blaufruit

L’empresari gironí Esteve Bosch Bofill, va morir ahir, dijous, a l’edat de 84 anys. Ell, juntament amb la seva dona, Teresa Farré, van fundar fa més de cinc dècades l’empresa de Campllong, Blaufruit, que fabrica més de quatre milions de terrines de postres de fruita natural l’any.

Tot va començar el 1970. Bosch i la seva dona es van casar i van iniciar un negoci conjunt amb una parada de venda de fruites i verdures al major al mercat del Lleó de Girona. Mentre ella s’estava a la parada, ell anava pels pobles a comprar pomes als agricultors. Més endavant, van decidir començar a produir-se ells mateixos la fruita i, abans d’acabar la primera dècada d’història, ja van tenir prou plantacions pròpies per transformar-se en productors i comercialitzadors. En aquell moment, van apostar per a la plantació de perers, un producte amb poca presència a les comarques gironines. Van introduir varietats com la Comice, Abate Fetel, Conferencia, Rocha o General Leclerc molt demandades a França i Itàlia. Així, des de finals dels vuitanta, gran part de la producció va anar dirigida a l’exportació cap aquests països europeus.

De mica en mica el negoci va anar creixent fins a produir més de 13.000 tones de fruita en la quinzena de finques i les 450 hectàrees de producció que l’empresa té repartides arreu de les comarques gironines. Actualment, la nau de Campllong té 10.000 metres quadrats i també disposa de magatzems amb cambres frigorífiques a l’Escala i Vilablareix.

L’any 2012 van decidir innovar en el mercat llençant unes postres de fruita 100% naturals, i van impulsar la marca Anela Fruits. Gràcies a la innovació del producte i a l’organització empresarial, van rebre diverses certificacions de qualitat i premis d’innovació. Per exemple, van guanyar dues vegades el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent o, per altra banda, el Departament d’Agricultura els va atorgar el premi a la Innovació Tecnològica Agrària l’any 2006.

Avui en dia, són els seus fills qui gestionen l’empresa, que ja exporta a 20 països d’arreu del món. A més, el producte en terrina l’han aconseguit introduir en múltiples hospitals de tot l’Estat, en escoles bressol, en geriàtrics i a més d’una cinquantena de cadenes de supermercats.

Paral·lelament, Bosch també va participar en la Fundació privada del Banc dels Aliments de les Comarques Gironines, sent membre del mateix patronat.

La cerimònia de comiat tindrà lloc dissabte, dia 25, a 2/4 d’11 del matí, a la parròquia de Sant Cugat de Fornells de la Selva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona

Retransmissió radiofònica de la nova Orquestra Filharmonia

Girona
infraestructures

L’R3, R4, R7 i R12 afectades pel robatori de coure reuperen la normalitat

barcelona
MEDI AMBIENT

El govern aposta pel reagrupament de ramats per evitar atacs de l’os bru

Boldís
SERVEIS

Més freqüència de pas en el bus del Parc Nacional d’Aigüestortes

Pobla de Segur
societat

Mor Mari Valldeperas, històrica del voluntariat a Sabadell

societat

900 joves atesos en set mesos al servei d’acompanyament emocional del govern

barcelona
Girona

El PSC, indignat per la pèrdua de línies a La Baldufa

Girona
MEDI AMBIENT

El pàrquing regulat per accedir al pantà de Sau es reactivarà el dia 22

Sau
Medi Ambient

El pantà de Sau s’omple de curiosos per tornar a veure l’església envoltada d’aigua

barcelona