Societat

oms

L’esperança de vida es va reduir en gairebé dos anys entre el 2019 i el 2021 per la pandèmia

Així ho revela l’informe anual de l’Organització Mundial de la Salut sobre estadístiques sanitàries

La pandèmia de la Covid-19 va reduir l’esperança de vida mundial en gairebé dos anys entre el 2019 i el 2021, destruint una dècada de progrés, segons revela l’Organització Mundial de la Salut (OMS). La caiguda d’aquest marcador va ser exactament d’1,8 anys, la qual cosa va dur l’esperança de vida mundial a situar-se en 71,4 anys, el nivell de 2012, segons recull l’última edició de l’informe Estadístiques sanitàries mundials publicat divendres per l’OMS i recollit per l’agència Efe.

El treball també revela que l’esperança d’una persona de poder viure en bona salut va disminuir en 1,5 anys i es va situar en els 61,9 anys el 2021, tornant també a nivells de 2012. L’esperança de vida, segons l’estudi, no va disminuir de la mateixa manera a tot el món durant la pandèmia, que va causar milions de morts. Les regions d’Amèrica i del Sud-est Asiàtic van ser les més afectades, amb una caiguda de l’esperança de vida de gairebé tres anys i d’una esperança de poder viure en bona salut de 2,5 entre el 2019 i el 2021.

Per contra, la regió del Pacífic Occidental, va ser la menys afectada, amb una pèrdua de menys de 0,1 anys en l’esperança de vida i de 0,2 anys en l’esperança d’una vida sana durant el mateix període.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia