Societat

gastronomia

El ‘Tast a la Rambla’ celebra els deu anys de la mà de la Copa Amèrica

El festival gastronòmic del centre de Barcelona es farà del 6 al 9 de juny a la plaça de Catalunya

El ‘Tast a la Rambla’ , la cita gastronòmica popular que vol reivindicar la cultura del centre de la ciutat i la Rambla a través de la gastronomia, fa deu any i com no podia ser d’una altra manera, aquesta vegada ho celebrarà de la mà de la Copa Amèrica, l’esdeveniment esportiu que embolcalla la ciutat.

Per tant. es donarà veu a les dotze cultures (culinàries) dels dotze equips participants a la Barcelona America’s Cup (els sis de la competició principal masculina, més els altres països on competeixen dones i equips juvenils). Per tant, i de la mà del xef Albert Ventura, del Vraba, el restaurant considerat el de la Copa Amèrica, el que està situat a l’edifici on hi havia l’Imax i ara és el Centre Barcelona American’s Cup, es cuinarà tapes típics de Nova Zelanda, el Regne Unit, Suïssa, Itàlia, França i els Estats Units d’Amèrica i, a més, d’Espanya, els Països Baixos, Canadà, Alemanya, Suècia i Austràlia.

Però no només això: els xefs dels sis principals equips de la competició nàutica més important del món participaran en un showcoogkin on mostraran què mengen els esportistes que veurem competint a finals d’aquest estiu. Totes aquestes activitats s’emmarquen en la Regata Cultural que en els pròxims mesos s’aniran celebrant a la capital catalana en motiu d’aquesta competició esportiva, que tenen el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

El Tast a la Rambla, un acte popular que vol ser una fita i una festa gastronòmica que apropi tots els barcelonins a La Rambla, un esdeveniment que organitzen l’Associació de Veïns i Comerciants de La Rambla , se celebrarà del dijous 6 al diumenge 9 de juny i per segon any es farà la plaça de Catalunya (atès que la Rambla encara està en obres), un espai recollit i amb ombres on hi haurà taules per poder degustar menjar i begudes, sobretot vins, amb tranquil·litat.

Aquesta vegada es podran provar els plats gastronòmics de 36 restaurants i pastisseries –entre els quals Tapas 24, el xef Nandu Jubany, Cas Guinart, Tandoor, Dos Pebrots, Moka, Pepa Tomate, el pastisser Oriol Balaguer o la pastisseria L’Atelier– , en el que serà “una festa de la democràcia culinària”, ha recordat el director de la Boqueria, Jordi Mas, l’espai on aquest matí s’ha presentat l’acte. Els espais de degustació es combinaran amb diverses activitats com tallers, ponències de representants del sector, música i showcooking (en els que es podrà veure, per exemple, un show de Raül Balam, el xef del dues estrelles Michelin Moments o un altre espectacle culinari del xef Paolo Casagrande, del tres estrelles Michelin Lasarte). Hi haurà al voltant de l’illa de restaurants i pastisseries espais per degustar cervesa, vins, caves, aperitius i productes gastronomics de Lanzarote, regió convidada.

El Tast a la Rambla fa una aposta, un any més, per presentar productes de casa, per això hi haurà una exposició de vins i ponències, entre d’altres, la xerrada ’La relació entre l’alta cuina i els mercats’ de Carles Gaig, organitzada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat.

Aquest any i per facilitar les compres dels platets i les copes de vi a banda de poder pagar amb tokens (la moneda del Tast, que equival un token un euro i s’ha de bescanviar en una guixeta) també es podrà pagar amb targeta, cosa que “facilitarà el consum”, ha reconegut aquest matí Jordi Parra, director General del grup GSR Tast a la Rambla. Cada plat costarà al voltant de 6 tokens (per tant, sis euros).

Per primera vegada en deu anys, el Tast a la Rambla instaura un premi, el Premi Tast a la Rambla 2024, amb la voluntat de reconèixer i premiar l’amor a la gastronomia. Enguany el premi serà per la família Escribà (Joan, Jordi, Pol i Chritian Escrivà), els pastissers que van revolucionar la pastisseria i han elevat els pastissos a obra d’art i que sempre “han estat aquí”, al costat de totes les festes populars de la Rambla i del centre de Barcelona quan se’ls ha necessitat. Per a ells, doncs, el premi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia