Societat

Societat

Més de 30.000 visitants a la novena edició de la Benvinguts a Pagès La Festa

Han participat en alguna de les més de 450 experiències agroturístiques organitzades arreu de Catalunya

Benvinguts a Pagès. La Festa ha reunit aquest cap de setmana més de 30.000 visitants, que han participat en alguna de les més de 450 experiències agroturístiques organitzades arreu del territori. Segons l’organització, les comarques més visitades han estat el Vallès Oriental, Osona, Maresme i Lluçanès. Les zones que han ofert més experiències han estat la Catalunya Central, el Camp de Tarragona i Barcelona. Han participat a a la 90 explotacions, 150 allotjaments, 50 promotors d’activitats, deu elaboradors i més de 150 restaurants. Segons els organitzadors, la novena edició conclou amb “bones xifres que demostren i consoliden l’èxit de la iniciativa”. A part de donar valor al món rural i impulsar l’oferta turística, la festa serveix com un aparador dels productes agroalimentaris. Així, per exemple, el 89% dels visitants que hi participen compren els productes després de conèixer-ne el procés d’elaboració, amb una despesa mitjana d’entre 35 i 40 euros. “S’ha consolidat com un projecte de país, que demostra que el sector agroalimentari és dinàmic, vital, sòlid i competitiu”, ha afirmat el director gerent de Prodeca, Ramon Sentmartí.

Des de la primera edició de Benvinguts a Pagès. La Festa s’han sumat més de 196.000 visitants. Segons el director de l’Agència Catalana de Turisme Narcís Ferrer és “un reflex del model de turisme sostenible i diversificat que ha de continuar impulsant Catalunya, contribuint al desenvolupament local, econòmic i social dels nostres territoris, mitjançant el respecte per l’entorn i les persones que hi viuen i hi treballen”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.