Societat

societat

Dues infermeres gironines, guardonades amb els premis catalans Talent

Dues infermeres de Girona, Laura Manzanero i Marta Pastor, han estat guardonades amb els premis Talent de la Societat Catalano-Balear d’Infermeria per a joves professionals, uns guardons que distingeixen a infermeres i infermers de fins a 35 anys. Les candidatures van ser presentades pel Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Girona, i totes dues han resultat premiades.

La infermera supervisora de la unitat de subaguts i cures pal·liatives de l’hospital Santa Caterina de Salt, Laura Manzanero, ha rebut el premi en la categoria de gestió. El jurat ha premiat Manzanero, de 31 anys, pel seu lideratge en la posada en marxa de la comissió d’eutanàsia al centre hospitalari de Salt, l’any 2022. Actualment, és una de les referents en la prestació d’ajuda a morir de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), tant a l’àmbit hospitalari com al de l’atenció primària.

Per altra banda, Marta Pastor és infermera al CAP Can Gibert del Pla i ha estat guardonada en la categoria activisme. Té 31 anys i està especialitzada en infermeria familiar i comunitària. Els darrers anys ha combinat la seva tasca assistencial amb diversos projectes cooperatius i de salut comunitària a una zona rural del Senegal. Un dels que ha liderat és el de salut ocular als alumnes d’una escola de la població de Boulembou, amb la revisió de l’agudesa visual, tractament de patologies oculars i l’impuls d’una consulta oftalmològica a l’horpital de la regió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia