Societat

la crònica

Empanades amb gust de la Mediterrània

Les empanades recullen la tradició de la cuina catalana i estan fetes amb productes de proximitat

Menjar-se una empanada de rostit de pollastre de pagès amb brandi, prunes i pinyons ja és possible. També n’hi ha d’espinacs a la catalana amb panses, pinyons i beixamel; de bolets amb ceba ofegada i un toc de nata, i de cua de bou feta amb la recepta tradicional de vedella, amb vi negre i vi ranci. També és possible menjar-se una empanada de bacallà amb samfaina i amb verdures o d’albergínia amb ceba, formatge de cabra i olives de Kalamata (que són típiques del sud de Grècia). Totes aquestes empanades es poden trobar a les tres botigues Mimmar, la primera de les quals va obrir el 2021 al carrer Còrsega, prop de l’hospital Clínic i del Mercat del Ninot; la segona és a Sant Cugat, i la tercera –i, de moment, la darrera– va obrir les portes dijous de la setmana passada al número 113 del carrer Girona, als baixos de la Casa Lamadrid, també coneguda com a Casa Vicenç Bofill, un edifici que és patrimoni històric i que va fer l’arquitecte Domènech i Montaner. El projecte de fer empanades el van gestar els germans Lenti i la seva amiga d’infantesa, la Georgia, tots amb experiència en el món de la gastronomia i de l’hostaleria. La batuta, però, la porta Yigal Lenti (que havia treballat, com a assessor, per al xef Carles Abellan), que explica que moltes de les empanades mediterrànies “escombren molt cap a casa i recullen la tradició de la cuina catalana”. Estan fetes amb productes de proximitat (ceba de Figueres, tomàquets del Maresme...), tot i que en fan una que es diu Madriles i està feta amb calamar a l’andalusa amb un toc d’allioli suau. També n’hi ha de vegetarianes i veganes. Són empanades molt farcides (pesen 100 grams), de manera que amb un parell (o potser tres, perquè també n’hi ha de dolces per a les postres, de xocolata amb plàtan, per exemple) ja quasi has dinat (o sopat). També fan empanades “temporals”. Per Nadal, de canelons, i al gener-febrer, de calçots amb romesco. Ahir en presentaven unes de pastela de pollastre, que és un pastís típic marroquí. “Som una botiga de barri que fa servir ingredients de proximitat, saludables i cuinats per nosaltres mateixos, en un obrador que tenim prop del Mercat de Galvany, però també tenim un servei de càtering”, explica Yigal Lenti. El producte és molt diferent de les empanades argentines, un autèntic boom a la ciutat. De l’obrador de Galvany surten unes 10.000 empanades al mes (que en seran 15.000 amb el nou local). A cadascuna de les botigues hi ha una font perquè els veïns o gent de pas puguin omplir les seves ampolles amb aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.