Societat

GIRONA

L’ús municipal d’un edifici cedit pel govern s’encalla

L’ús que ha de fer l’Ajuntament de Girona d’un edifici cedit per la Generalitat s’ha encallat. L’equip de govern pretén esponjar els treballadors que són a l’edifici de la plaça de la Vi, però les obres d’adequació de les oficines del bloc del carrer Ultònia no han començat, tot i haver-hi una partida de 125.000 euros perquè hi vagi el personal de les àrees municipals de Gestió Tributària i Recaptació.

Cedit per la Generalitat de Catalunya fa gairebé un any i dos mesos, l’espai encara no disposa de la climatització i el servei de fibra òptica perquè hi vagi part de la plantilla municipal. La voluntat és derivar-hi empleats de la plaça del Vi, però les coses s’alenteixen i no hi ha constància que s’hi facin obres. Els responsables municipals afirmen que a curt termini hi haurà una resposta per desencallar la tramitació.

El 27 de febrer, en una compareixença conjunta de l’alcalde, Lluc Salellas (Guanyem), la vicealcaldessa, Gemma Geis (Junts), i el segon tinent d’alcalde, Quim Ayats (ERC), per detallar inversions per als barris de fins a un total de 2,1 milions, els responsables municipals van referir-se als 125.000 euros perquè al carrer Ultònia s’hi poguessin reubicar serveis econòmics “que s’estan acabant de definir”.

Una setmana més tard, el 4 de març, la regidora d’Hisenda, Sílvia Aliu, va insistir que a l’edifici del carrer Ultònia hi aniria personal de Tributs i Recaptació. La regidora hi va afegir que es contractaria el dispositiu de l’alarma dels despatxos conjuntament amb el de la futura comissaria de policia de Santa Eugènia de Ter, a la masia de Can Borrassó.

La Generalitat va cedir l’edifici del carrer Ultònia l’abril del 2023. En aquest edifici hi havia hagut serveis territorials d’Habitatge i Medi Ambient, però amb el trasllat progressiu de totes les àrees del govern a l’antic hospital Santa Caterina, que va culminar el juny del 2010, va quedar en desús, afirmen fonts de la Generalitat a Girona.

El ‘xalet’ de Sant Narcís

L’Ajuntament també ha de definir els usos d’un altre edifici que li ha cedit la Generalitat. És la finca de l’avinguda Sant Narcís, al barri del mateix nom i que els veïns coneixen com el xalet. L’exalcaldessa Marta Madrenas havia afirmat que la finca, quan fos cedida, seria per a usos veïnals i formació de joves. “Reclamem que el xalet sigui per a usos veïnals i no ens agradaria que hi hagués despatxos de l’Ajuntament”, recorda la presidenta de l’associació de veïns de Sant Narcís, Carme Castel.

L’Ajuntament, en canvi, avança en les obres de la central del Molí, al carrer Santa Clara, on anirà a treballar el personal de l’empresa pública Cicle de l’Aigua del Ter (Catsa). Catsa encara és al carrer Ciutadans, i el consistori paga el lloguer d’un local que és d’un privat.

LA XIFRA

125.000
euros
és la partida destinada per l’Ajuntament per adequar l’edifici del carrer Ultònia per a oficines municipals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Igualada omplirà el cel amb una cinquantena de globus aerostàtics

Igualada
trànsit

Taxa d’alcohol més baixa i patinets elèctrics a partir dels 16 anys

barcelona
SERVEIS

El servei de Bicibox, per aparcar bicicletes i patinets, arriba a Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca
educació

Educació envia ara lectures recomanades per al batxillerat

barcelona
Societat

El Baix Segre reclama més metges i policia per l’arribada de temporers

Seròs

Projecte per millorar la supervivència d’un tipus de càncer de fetge

girona

La UdG i la Fundació SERGI creen una escola d’estiu per reflexionar sobre el racisme en l’educació

GIRONA

Renfe oferirà bus alternatiu per les obres que es faran entre Caldes i Maçanet

CALDES / MAÇANET

Els educadors socials reclamen que es freni“la sobreocupació” a la Misericòrdia

GIRONA