Societat

societat

Sant Cugat recupera el servei d’Agents de Civisme

L’ajuntament contracta 8 persones per a fer tasques de suport a la via pública

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès recupera el servei d’Agents de Civisme. Ha contractat set nous membres –quatre dones i tres homes– i un coordinador que faran tasques de suport a la via pública. “La incorporació de nous agents de civisme és una mostra del nostre compromís per millorar la convivència i la seguretat a Sant Cugat”, explica el tinent d’alcaldia de Seguretat i Ocupació, Bernat Picornell. Hi afegeix que amb la presència dels agents es volen “detectar incidències de forma ràpida i oferir un servei d’informació directe i eficaç als nostres veïns”. Segons Picornell, “són una peça clau en la nostra estratègia per oferir una ciutat més segura i propera a la ciutadania”.

Un coordinador gestionarà l’equip d’agents amb la supervisió de la Policia Local, que és qui rep les peticions de les diferents àrees del l’Ajuntament. Es vol garantir així una actuació efectiva i coherent amb les necessitats de la ciutat. El grup realitzarà tasques d’informació, sensibilització i promoció d’actituds cíviques amb la finalitat de fomentar accions de bona convivència i de respecte entre la ciutadania, així com el bon ús dels bens públics i privats de la ciutat. Donar suport a la policia local en la vigilància dels accessos a les escoles de la ciutat vallesana durant l’entrada i sortida dels infants és una de les responsabilitats més destacades de l’equip d’agents. Es pretenen assegurar els espais al voltant dels centres educatius. Com a part del programa, els agents de civisme completaran aqueta setmana el pla d’instrucció de dues setmanes que inclou formació en igualtat, perspectiva de gènere i feminista, primers auxilis i atenció a la ciutadania. Els Agents de Civisme es contracten a través de Plans d’Ocupació –impulsats amb l’ajuda de l’AMB o la Diputació- adreçats a persones amb dificultats d’accés al mercat laboral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia