Societat

Absolen el jove menorquí que va parlar en català als agents d'una comissaria de Maó

Eduard Coll, el jove menorquí acusat d'una falta de desobediència lleu a l'autoritat per haver parlat en català als agents d'una comissaria de Maó, ha estat absolt durant el judici de faltes. Coll, però, assegura no sentir-se "content" amb la resolució del cas i anuncia que està tramitant una denúncia contra els policies.
El matí ha començat malament per Eduard Coll quan el seu advocat no ha pogut arribar a l'illa perquè l'avió no s'ha enlairat de l'aeroport de Palma. El jutge del cas, però, no ha volgut ajornar la vista, decisió que, segons Coll, "ja marcava cap a on s'encaminava el judici". I és que el jutge no ha volgut en cap moment parlar de l'ús del català a la comissaria i s'ha centrat en "l'actitud xulesca i desafiant" que, segons els agents, va tenir Coll el dia que va visitar la comissaria.

Durant el judici, els policies han declarat acusant Coll d'insultar-los, cridar fort i gesticular de forma violenta. Coll s'ha defensat assegurant que "gesticular no és cap desobediència i que parlar fort no té res a veure amb tenir una actitud xulesca". També s'ha defensat dient que si els policies no entenien el català tampoc podien entendre els insults.

Mostres de suport
Al final, el jutge l'ha absolt (a ell i a la seva mare, acusada també de desobediència lleu), tot i que Coll considera que la decisió l'ha pres "per evitar problemes", ja que fora de la sala hi havia una cinquantena de persones donant-li suport, a més de la presència de diversos mitjans de comunicació.

Ara, Eduard Coll estudia tramitar una denúncia contra els policies per "la vulneració dels drets lingüístics", ja que "ells m'han posat una denúncia i jo també vull defensar el meu dret a parlar en català". A més, Coll, que reivindica el dret del ciutadà a defensar els seus drets, lamenta que els policies hagin sortit indemnes del cas mentre ell ha tingut nombroses despeses per sufragar l'advocat i els viatges que ha hagut de fer a Maó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

La seu definitiva de la Barnahus de l’Alt Pirineu i Aran es farà a la Seu d’Urgell

Seu d’Urgell
Medi Ambient

Prova pilot al Port Olímpic per fomentar la biodiversitat del fons marí

Barcelona
societat

El govern atorga 650.000 euros a La Bressola per promoure el català a la Catalunya del Nord

barcelona
laboral

Denuncien Llansà SA a Inspecció de Treball per vulnerar el dret a la vaga

llançà
URBANISME

Adif comença les obres del pas sota la via del tren a Santa Susanna que també beneficiarà Pineda

SANTA SUSANNA

Cafès Cornellà i Zoetis guanyen els IV premis Josep Pallach

palafrugell
Medi Ambient

Arxivada la causa per emissions contaminants de la incineradora del Besòs

Sant Adrià de Besòs
sequera

El Govern aixeca l’emergència a Ter-Llobregat gràcies a les pluges

barcelona
LLORET DE MAR

Les famílies d’Interampa denuncien la saturació de les aules

LLORET DE MAR