Societat

Uns 200 professionals participen en la Jornades SIG Lliure a la UdG

Gairebé 200 professionals d’arreu de l’Estat espanyol participen avui i demà, a la Universitat de Girona (UdG), en la 17a edició de les Jornades SIG Lliure va la Universitat de Girona (UdG), amb l’objectiu de compartir i intercanviar coneixements sobre les geotecnologies lliures i la ciència de dades espacials

Les Jornades son a càrrec del Servei de Sistemes d’Informació Geogràfica i Teledetecció (SIGTE) de la UdG, un servei de suport a la recerca, especialitzat en el tractament de la informació geoespacial i en l’ús i aplicació de les Tecnologies de la Informació Geogràfica. El SIGTE ofereix suport tècnic, assessorament, formació i solucions tecnològiques en l’àmbit de la informació geogràfica.

En aquesta ocasió, la ponència plenària ha anat a càrrec de l’experta en visualització de dades Carmen Torrecillas, membre la Fundació Ciutadana Civio. Civio és una organització que promou la transparència de les institucions i el fàcil accés de la informació pública mitjançant la tecnologia i el periodisme. Alguns dels seus projectes més destacats són Medicamentalia, sobre la pressió assistencial als centres d’atenció primària, España en Llamas, una investigació sobre els incendis o Quien cobra la obra, un mapa de la contractació d’obra pública a l’Estat Espanyol.

Les jornades tindran lloc al Campus Barri Vell de la Universitat de Girona, en diferents espais de les facultats de Lletres i de Turisme. Durant els dos dies, les jornades duran a terme, de manera paral·lela, prop de 30 sessions sobre una gran diversitat de temes, com ara l’anàlisi espacial, la visualització de dades, el webmapping, el desenvolupament de software i aplicacions, l’observació de la terra o la geoestadística.

A més, s’oferiran les Lightning Talks o sessions ràpides i dinàmiques on s’exposaran projectes i solucions que utilitzen geotecnologies lliures o que s’emmarquen en l’àmbit de la ciència de dades espacials. S’explicaran projectes interessants i innovadors com ara una eina d’anàlisi i control de la sequera, un visor a temps real dels corrents oceanogràfics o bé un estudi que analitza el relleu generacional del sector agrari amb dades sociodemogràfiques.

El programa es completa amb vuit tallers pràctics i participatius durant els quals les persones assistents podran ampliar els seus coneixements sobre temàtiques diverses que van des del processament d’imatges satèl·lit, el desenvolupament de mapes web, l’anàlisi espacial amb Python, fins a la visualització de dades, entre d’altres.

Ètica i economia de software lliure

Com a novetat de l’edició d’enguany, avui es durà a terme un debat sobre la viabilitat econòmica i l’ètica dels projectes geoespacials de programari lliure. Participaran a la xerrada Angelos Tzotsos, president d’OSGeo; Jorge Sanz, tecnòleg geoespacial a Elastic; Josep Ll. Sala, soci director de BGEO Open GIS i Oscar Fonts, soci i desenvolupador a Geomatic.

A banda de les xerrades, durant les jornades s’han programat esdeveniments de caire social per compartir coneixements i intercanviar idees, així com un sopar a l’Hotel Palau de Bellavista i una vista guia per descobrir la ciutat de Girona i la seva riquesa patrimonial.

Les Jornades de SIG Lliure compten amb el patrocini de Geoinnova, Infraplan, Institut Geogràfic Nacional d’Espanya (IGN-CNIG), Elastic, Nexus Geographics, Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), Seresco i Guadaltel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La Diputació avança 1,9 milions per trobar fuites d’aigua en 120 municipis

Tarragona
salut

Crida a la ciutadania per “salvar” el servei de pediatria de l’Hospital de Mataró

Mataró
sequera

S’aixeca l’excepcionalitat a Ter-Llobregat i Darnius passa a emergència I

Barcelona
Societat

Inversió de 5, 7 milions per transformar l’Artèxtil en un campus sanitari de la UAB

Sabadell

Di-Versiones, Julieta i Pelukass, caps de cartell dels concerts de Festa Major

salt
societat

El Tour, el nou gran esdeveniment que també acollirà Barcelona

Barcelona
societat

Inici d'estiu a les platges metropolitanes amb un 20% menys d’espai de sorra

Montgat

David Montoro relleva Isaac Padrós com a president de Multicapacitats

GIRONA
societat

Adjudiquen les obres per recuperar l’aigua de la mina del barri Fortuny

Reus