Societat

Societat

El cementiri de Montjuïc recupera l’espai interconviccional

Cementiris de Barcelona ha tornat a posar en funcionament a Montjuïc un espai interconviccional per adaptar-se a les necessitats de les comunitats culturals i religioses de la ciutat. Té una capacitat per a 80 persones amb dipòsit i sala de rentat de difunts i sala d’ablucions (rentat de peus). Amb aquesta reobertura es vol oferir un indret per al recolliment i la oració a diferents confessions religioses per retre el darrer comiat als difunts, “assegurant la pràctica de les seves tradicions culturals i religioses”, assegura l’Ajuntament.

L’espai, que ja havia estat en funcionament anteriorment a Montjuïc, ha estat remodelat de forma integral amb una inversió de 890.000 euros, fruit de la voluntat del consistori d’oferir serveis de cementiri adaptats als diferents col·lectius de la ciutat i s’ha desenvolupat en diàleg continuat amb els representats de les diferents comunitats, amb la participació de l’Oficina d’Afers Religiosos (OAR) i el Departament d’Interculturalitat i Pluralisme Religiós de l’Ajuntament.

Per a la comissionada de Relacions Ciutadanes i Diversitat Cultural i Religiosa, Sara Belbeida, aquest espai reflecteix el respecte i l’acceptació de la pluralitat “permetent que tothom pugui acomiadar-se dels seus éssers estimats segons les seves pròpies tradicions.”

Belbeida ha afegit que aquesta iniciativa és “un exemple de com els serveis públics poden evolucionar per adaptar-se millor a les necessitats i desitjos de la població, oferint solucions interculturals i sensibles”. “Aquest espai no només representa un avanç en la gestió dels cementiris, sinó també un pas significatiu cap a una societat més inclusiva, respectuosa i cohesionada”, hi ha afegit.

Les comunitats musulmanes i jueves de la ciutat disposen de recintes específics per a la inhumació dels seus difunts al cementiri de Collserola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.