Societat

societat

La Sagrada Família diu que buscarà “una solució” perquè tots els veïns que ho vulguin es quedin al barri

La junta es mostra convençuda que s’arribarà a un acord sobre la construcció de l’escalinata

Si no es canvia res, les obres del temple poden afectar un centenar d’habitatges

El president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, ha afirmat que es “buscarà la solució” adient perquè tots els veïns i veïnes que ho vulguin puguin quedar-se al barri. Ho ha dit en l’acte de resolució de la primera convocatòria del Fons d’Acció Social del temple i després de la reunió que l’Ajuntament i els afectats per la construcció de l’escalinata que donarà accés al monument per sobre del carrer Mallorca van mantenir el mes passat. Ha apel·lat al “diàleg” i a “no tancar-se en banda” per arribar a un acord i ha dit que l’executiu local s’ha mostrat “dialogant”. A més, ha confiat en l’entesa amb l’Associació de Veïns perquè ja hi ha hagut col·laboracions anteriors: “Parlant la gent s’entén”, ha indicat. Aquest divendres s’ha celebrat la primera convocatòria del Fons d’Acció Social, impulsat per la Fundació Junta Constructora de la Sagrada Família, una trobada que reuneix totes les entitats beneficiàries i que està presidit pel cardenal Joan Josep Omella.

El passat mes de maig, l’Ajuntament de Barcelona es va comprometre a arribar a un acord sobre la façana de la Glòria de la Sagrada Família durant aquest mandat. En concret sobre l’escalinata per damunt del carrer Mallorca en un espai on hi ha edificis que caldria enderrocar, i que podria afectar un centenar d’habitatges. Sobre aquesta qüestió, la tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, després de reunir-se amb l’associació de Veïns i la Plataforma d’Afectats del barri, va assegurar que “es garantirà el dret a l’habitatge dels afectats”. Gabriel Mercader, de la plataforma d’afectats, va afirmar que “l’important és reduir les afectacions”.

En l’anterior mandat es va posar sobre la taula una altra proposta de planificació urbanística que comportaria afectacions a menys habitatges a través de la construcció d’una escala més estreta. Una proposta, no l’única, que està estudiant el govern de Jaume Collboni. De totes formes, si l’opció de l’escalinata tal i com es preveu fer, tira endavant, l’Ajuntament va assegurar que les persones afectades rebrien una indemnització econòmica o serien reallotjades. Els veïns han demanat una reunió a tres bandes amb l’Ajuntament i la Junta Constructora de la Sagrada Família, davant la situació d’incertesa del projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La Diputació avança 1,9 milions per trobar fuites d’aigua en 120 municipis

Tarragona
salut

Crida a la ciutadania per “salvar” el servei de pediatria de l’Hospital de Mataró

Mataró
sequera

S’aixeca l’excepcionalitat a Ter-Llobregat i Darnius passa a emergència I

Barcelona
Societat

Inversió de 5, 7 milions per transformar l’Artèxtil en un campus sanitari de la UAB

Sabadell

Di-Versiones, Julieta i Pelukass, caps de cartell dels concerts de Festa Major

salt
societat

El Tour, el nou gran esdeveniment que també acollirà Barcelona

Barcelona
societat

Inici d'estiu a les platges metropolitanes amb un 20% menys d’espai de sorra

Montgat

David Montoro relleva Isaac Padrós com a president de Multicapacitats

GIRONA
societat

Adjudiquen les obres per recuperar l’aigua de la mina del barri Fortuny

Reus