Societat

societat

La taxa de víctimes de violència de gènere a Catalunya se situa en 13,8 per cada 10.000

La dada, corresponent al primer trimestre de 2024, és gairebé quatre punts per sota del 17,5 que marca la mitjana de l’Estat

El primer trimestre de 2024 la taxa de víctimes de violència de gènere per cada 10.000 ha estat del 13,8, gairebé quatre punts per sota del 17,9 que marca la mitjana espanyola. Així es desprèn de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial. L’informe, recollit en una informació de l’ACN, revela que, per primer cop des de la pandèmia, el nombre de víctimes i denúncies a tot l’Estat ha baixat. En concret, s’han registrat 43.580 víctimes i 45.899 denúncies, un 3,28% i un 1,17% menys que fa un any. Per contra, els òrgans judicials han dictat un 3,98% més de sentències, un total de 15.479. El 79,94% d’aquestes han estat condemnatòries. A banda, han acordat el 68,21% de les ordres de protecció sol·licitades, que han sumat 11.783.

Tot i les xifres, l’Observatori ha recordat que el nombre diari de dones víctimes els primers 91 dies de l’any va pujar a 479 i el de denúncies, a 504.

Pel que fa a la quantitat de mesures civils consistents en la suspensió del règim de visites, que els jutjats de violència sobre la dona dicten per protegir els fills i filles de les víctimes, van mantenir la tendència a l’alça mostrada des de l’entrada en vigor de la Llei orgànica de protecció integral a la infància i l’adolescència davant de la violència. Així, durant el primer trimestre del 2024 es van adoptar 1.014 mesures d’aquest tipus, un 2,5% més que fa un any.

La proporció de denúncies presentades per les mateixes víctimes, bé a comissaria bé al jutjat, segueix mantenint-se constant. Dues de cada tres denúncies (33.132, el 72,19%) van ser presentades per la víctima, una xifra que continua sent molt superior a la de les denúncies presentades per terceres persones: els familiars van presentar 808 denúncies (1,76% del total) ; per part de lesions rebut directament al jutjat, 3.319 (el 7,23%) i per serveis d’assistència i tercers, 1.221 (2,66%). Per acabar, les denúncies per intervenció directa de la policia, 7.419 en total, que representen el 16,16 % del total.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

Compren una antiga tèxtil per consolidar una illa educativa

Olot
Olot

La Plataforma Protegim el Volcà Montsacopa rep el suport de tres associacions de veïns

Olot
SOCIETAT

Els col·lectius LGTBI de Barcelona reclamen la superilla 28 de Juny

Barcelona
Societat

Cremen una bandera LGTBI penjada en un forn de Trinitat Vella

Barcelona
Societat

Lleida declara en ruïna imminent les dues naus cremades la revetlla de Sant Joan

Lleida
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona