Societat

SOCIETAT

En custodia un serval que va atacar un gos i un gat d’una casa de Canet

De l’animal, d’una espècie protegida, se’n fa càrrec l’entitat FAADA fins que es pugui enviar a un centre especialitzat

La Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA), en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, custòdia un serval, un gat africà salvatge, que va irrompre en una casa particular a Canet i va atacar les mascotes de la família, un gat i un gos. L’animal, que és d’una espècie protegida, està a l’espera de ser enviat a un centre especialitzat. L’animal es troba en el centre d’acollida de Vallcalent, al Segrià, després que FAADA confirmés que no té xip i que es desconeixia la seva procedència.

Va ser una veïna de Canet qui va donar la veu d’alarma a una clínica veterinària del municipi després que l’animal entrés a casa seva amb una actitud molt agressiva i ataqués el seu gos i el seu gat. La clínica va donar avís a FADAA, que va activar els protocols per a casos de fauna salvatge i es va posar en contacte amb la Generalitat i Agents Rurals. La biòloga i coordinadora de l’Àrea d’Animals Salvatges de FAADA, Andrea Torres, ha recordat en un comunicat que “els animals salvatges no són aptes per viure en captivitat” i que la manca fins ara de normativa, unida al desconeixement sobre la seva cura, ha desembocat en molts casos en greus problemes de seguretat pública. “Des de FAADA ens assegurarem que aquest animal acabi en un centre de rescat especialitzat on se li ofereixi una vida el més digna possible. Però esperem que aquest succés serveixi perquè la societat s’adoni de com s’inapropiat és voler mantenir animals salvatges a casa nostra, perquè les autoritats investiguin la procedència d’aquest animal i perquè les administracions actuïn”, ha afegit,

El serval o gat serval (Leptailurus serval) és un felí que principalment habita a països de l’Àfrica Subsahariana i que està inclòs a l’apèndix II de CITES, per la qual cosa si no se’n controla el comerç, la seva espècie podria veure’s amenaçada d’extinció. Es tracta d’un animal salvatge, normalment solitari, que habita principalment en praderies i sabanes. Tant el comerç com la tinença d’aquests animals era legal fins a l’entrada en vigor, el setembre de 2023, de la recent Llei Nacional de Protecció dels Drets i el Benestar dels Animals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia