Societat

SOCIETAT

Pas endavant de l’art tèxtil de Qstura amb el trasllat a la Gassol-Monar

Després del grau universitari de la mà de l’ERAM, Sílvia Castelló constitueix una fundació amb el seu nom

L’emprenedora amplia el projecte vital i laboral en una fàbrica de Salt encara en funcionament, que ha estat cedida durant 25 anys

Després de 17 anys dirigint l’escola Qstura, Sílvia Castelló, creadora i directora, fa un salt endavant constituint la Fundació Sílvia Castelló, que neix per donar resposta a les diverses necessitats que presenta el projecte actual. Es tracta d’una iniciativa de la mateixa escola, el projecte de vida de Castelló, que va començar fa 40 anys quan va rebre la seva primera màquina de cosir i va despertar el seu esperit creatiu i solidari, donant-li la força i resiliència per afrontar reptes, segons es detalla en la nota de premsa facilitada per la mateixa empresa.

Amb el propòsit principal de fomentar el desenvolupament de les persones i la societat per mitjà del tèxtil i la moda, la Fundació es planteja com un projecte 360° que pretén crear sinergies entre entitats, empreses i individuals. Amb la Fundació es vol acompanyar a millorar la vida de les persones en general, homes i dones, i en especial als infants i joves en situació de risc i/o marginació social.

La Fundació desenvoluparà tot un seguit d’iniciatives per tal de poder oferir creixement personal utilitzant l’art tèxtil com a mitjà; assessorament, mentoratge i acompanyament a l’emprenedoria i empreses del sector; promoció de la inserció fomentant la incorporació de les persones a les activitats interessades i oferint acompanyament en l’orientació laboral; recerca d’iniciatives i innovació; col·laboració i participació en projectes i esdeveniments, a més de donar suport a les persones o col·lectius en situació de risc, sempre per mitjà de la confecció i el tèxtil sostenible i ètic.

“El propòsit de la fundació és acompanyar a les persones perquè es trobin a si mateixes, a detectar-ne el potencial, el seu valor i la seva creativitat. Amb un equip de grans professionals, a través de la costura, la moda, el tèxtil i l’art, la nova fundació és un crit a la llibertat i a l’empoderament d’un mateix”, afirma la Castelló.

Sostenibilitat i educació

Sílvia Castelló, creadora i fundadora, presidirà la Fundació constituïda amb un patronat que representa les tres grans potes del projecte: tèxtil i moda, sostenibilitat i educació. L’integren Santi Mallorquí Gou, empresari del sector tèxtil, especialitzat en la fibra del cotó, orgànic i regeneratiu, fundador i CEO de Organic Cotton Colours. El 2021 va rebre el premi Empresa B reconeixent-lo com a part del 5% de les millors empreses del món en la categoria Medi Ambient. Constitueix també part del patronat Miquel Àngel Oliva Sans, Director General de la Fundació Privada per a la Creativació. Soci, fundador de la consultoria Nova Group. Emprenedor a Top Gastronomia, LolaPot’s. Professor universitari en creativitat, innovació i emprenedoria. Finalment, David Garcia Uslé, Director del clúster català de la moda (MODACC), que compagina amb la direcció del centre tecnològic FITEX i la direcció de l’Agrupació Espanyola del Gènere de Punt.

En actiu

L’augment de demanda que l’escola ha viscut en els darrers anys, sumat al naixement el curs passat del primer grau universitari oficial en moda de Catalunya, de la mà de l’ERAM-UdG, ha portat Qstura a buscar un nou espai on créixer. Els pròxims mesos també s’anunciarà la creació de nous estudis, cursos i projectes socials.

D’aquesta manera, Qstura reformarà i s’instal·larà a la nau de l’antiga fàbrica Gassol-Monar, que li permetrà passar dels 350 m², que té actualment al Parc Tecnològic, a uns 2000 m² inicialment. L’acord de lloguer amb la fàbrica, que disposa de 7000 m² en total, s’ha signat per vint-i-cinc anys. La fàbrica és a tocar de les instal·lacions de la Gassol que va comprar l’Ajuntament de Salt fa dos anys per 5,5 milions d’euros.

Fixar la nova seu de Qstura a l’antiga fàbrica Gassol-Monar representa un record i un homenatge al passat tèxtil del nostre territori. Ja han passat cinc anys d’ençà que Castelló va anar a veure la fàbrica: “Ha costat, però amb una pandèmia i diferents propostes pel mig, finalment el somni de tenir un espai on passin coses amb relació al tèxtil, s’ha fet realitat”, explica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia