Societat

LLETRES

Lolita Bosch impulsa a la UdG un màster d’escriptura en català

L’escriptora Lolita Bosch es va criar a Albons, al Baix Empordà, i arran d’aquesta vinculació amb les comarques gironines volia que el primer màster d’escriptura literària i creativa que dirigirà a partir del 15 d’octubre mantingués aquesta empremta gironina. D’aquesta manera es realitzarà a la Fundació Universitat de Girona (UdG). Lolita Bosch, amb més de noranta títols publicats, de novel·la a teatre, literatura infantil o juvenil o assaig, explica que el plantejament del màster, amb una dotzena de professors ja confirmats, neix de la investigació que ha dut a terme durant més de vint anys i que anomena “mètode mandarina”. L’escriptora catalana assenyala que en la seva recerca ha volgut “desxifrar” si es pot ensenyar a escriure millor, amb classes a més de 4.000 alumnes de quatre continents.

L’any 2001 va fundar a Ciutat de Mèxic, l’Escuela Dinámica de Escritores (EDDE) dins la xarxa de cases refugi per a escriptors perseguits creada per Salman Rushdie, i el 2007 va obrir el Campus Lolita a Catalunya, on s’aplica aquest mètode, convertit en una tesi de doctorat, dirigida pel filòsof Miguel Morey i presentada a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Barcelona, on va obtenir un excel·lent per unanimitat.

Acords editorials

El nou màster va dirigit a persones amb pulsió de l’escriptura. L’objectiu és que els primers vint inscrits acabin el curs amb un primer esborrany de text acabat, ja sigui novel·la, autoficció, assaig narratiu o literari, autobiografia, llibre de viatges o memòries. Professionals al voltant de l’escriptora i la literatura i del sector editorial impartiran classes magistrals. El màster ha signat un conveni amb l’Editorial Anagrama i Penguin Random House, que faran una lectura dels textos seleccionats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Nova detenció d’una dona per la mort violenta d’un home

barcelona

Comencen les restriccions d’accés al Cap de Creus des de Roses

ROSES

Els 40 anys de l’EOI de Girona: del VHS a la semipresencialitat

Girona
Joan Torra
Rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP)

“Nosaltres pensem Déu des de la societat catalana, un goig i un repte”

Barcelona
La monarquia
Lluís Simon

‘¿Qué pone en tu DNI?’

Estat espanyol

Les monges de Belorado ratifiquen la sortida de l’església

Barcelona
Trànsit

21 km de cua a l’AP-7 entre Llinars i Santa Perpètua en l’operació sortida

Aràbia Saudita

La calor extrema provoca més d’un miler de morts en la peregrinació a la Meca

Barcelona
economia

L’Audiència Nacional investiga si Naturgy va alterar els preus durant pandèmia

barcelona