Societat

societat

Els interins surten al carrer per reclamar passar a ser indefinits

Unes 250 persones s’han concentrat aquest dissabte al migdia a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, davant el Palau de la Generalitat, per reclamar al Govern que doni una “resposta adequada” a la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), que avala convertir els treballadors interins en indefinits -sense considerar-los funcionaris- com a mesura per sancionar l’abús de contractes temporals a l’Estat.

“Fixesa, ja” ha estat el clam d’aquesta protesta, acompanyada per altres missatges com “Cap interina al carrer” o “Generalitat, compleix, Europa t’ho exigeix”, segons informa l’ACN. La Plataforma d’Afectats per la Funció Pública calcula que hi pot haver uns 100.000 interins a Catalunya que han encadenat contractes durant anys.

El president de la Plataforma d’Afectats per la Funció Pública, Jordi Cerdà, ha explicat que han sortit al carrer per demanar “voluntat política a l’Estat i a la Generalitat perquè donin compliment administratiu al mandat del TJUE” i que els interins no hagin de “col·lapsar els tribunals”.

Cerdà adverteix que estan parlant de desenes de milers d’eventuals demandes que també tindrien un “cost enorme per a les arques públiques en salaris de tramitacions o indemnitzacions” i insisteix que la via no ha de ser la judicial, com van demanar des de la plataforma aquest divendres. “Estem absolutament convençuts que tard o d’hora el legislador haurà de donar resposta a les nostres demandes, no podrà prevaricar. Europa ja ha sentenciat i ara toca moure fitxa a Espanya i a Catalunya per donar-hi compliment”, ha assenyalat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia