Societat

societat

Les plagues d’estiu arriben abans per les altes temperatures

La pujada global de les temperatures i el canvi climàtic, a més d’un avançament de la calor cada cop més accentuat, fan que les plagues d’estiu s’avancin dos mesos. El vicepresident de l’Associació Catalana d’Empreses de Salut Ambiental (Acesa), Andreu García, indica que l’entitat fa setmanes que està actuant per evitar la proliferació de certs insectes com el mosquit tigre o les paneroles del clavegueram. A més, vaticina que “continuarà la tendència a la desestacionalització” i avisa que aquests canvis han fet que els cicles biològics de les espècies s’accelerin i hi hagi més reproduccions. Tot plegat, “sumat a les resistències als productes biocides”, està fent que les plagues siguin cada cop més abundants. Tot fa preveure que les paneroles i els mosquits tigres “continuaran apareixent amb força aquest estiu”, explica García. Però, tot i que la panerola del clavegueram més habitual és l’americana, la de color marró, també es preveu la proliferació de l’oriental, de color negre. Pel que fa a l’alemanya, rossa i més petita que les anteriors, va assenyalar que és més usual a l’interior dels habitatges, especialment a les cuines, i en l’àmbit de la restauració.

D’altra banda, Acesa estableix que malgrat la sequera i l’emergència hídrica, aquest estiu tornarà a haver-hi plagues de mosquit tigre. Garcia va dir que se’n va començar a detectar després de les pluges de finals d’abril i del mes de maig. “Fins i tot en un context de poques precipitacions, el mosquit tigre viu i s’aprofita de l’activitat humana perquè en té prou amb petites acumulacions d’aigua per completar el seu cicle vital i reproduir-se”, va observar el vicepresident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Nova detenció d’una dona per la mort violenta d’un home

barcelona

Comencen les restriccions d’accés al Cap de Creus des de Roses

ROSES

Els 40 anys de l’EOI de Girona: del VHS a la semipresencialitat

Girona
Joan Torra
Rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP)

“Nosaltres pensem Déu des de la societat catalana, un goig i un repte”

Barcelona
La monarquia
Lluís Simon

‘¿Qué pone en tu DNI?’

Estat espanyol

Les monges de Belorado ratifiquen la sortida de l’església

Barcelona
Trànsit

21 km de cua a l’AP-7 entre Llinars i Santa Perpètua en l’operació sortida

Aràbia Saudita

La calor extrema provoca més d’un miler de morts en la peregrinació a la Meca

Barcelona
economia

L’Audiència Nacional investiga si Naturgy va alterar els preus durant pandèmia

barcelona