Societat

societat

El Tour, el nou gran esdeveniment que també acollirà Barcelona

Barcelona acollirà la sortida del Tour de França del 4 al 6 de juliol el 2026 i es refermarà així com a “capital internacional de l’esport”, segons l’alcalde

Barcelona acollirà la sortida del Tour de França del 4 al 6 de juliol el 2026 i es refermarà així com a “capital internacional de l’esport”, després de l’inici de la Vuelta el 2023 i la Copa Amèrica de Vela aquest 2024. Així ho ha anunciat aquest dimarts l’alcalde Jaume Collboni, que ha assegurat que es tracta “d’un somni fet realitat” i ha augurat que deixarà “un gran llegat de pràctica esportiva”. L’alcalde ha destacat l’aposta de la ciutat per la bici -amb menció als km de carril bici i al Bicing- i ha assenyalat que la sortida del Tour el 2026 serà “històrica, innovadora i oberta” a la ciutadania. A més, ha explicat que estan treballant perquè l’acord amb Barcelona com a capital inclogui les tres primeres etapes en territori català.

El batlle ha afirmat que amb l’anunci d’aquest dimarts s’assoleix una fita “col·lectiva, única i històrica” de la qual tots els barcelonins se sentiran orgullosos. Barcelona, ha destacat, “ha estat o serà l’única ciutat del món capaç d’acollir uns Jocs Olímpic, un Mundial de Futbol, la Copa Amèrica i el Tour de França”. Segons l’Ajuntament, avui hi guanyen “el Tour, l’esport, Barcelona i un model de ciutat que creu i aposta per la bicicleta”.

Collboni també ha mencionat que la sortida del Tour des de Barcelona és el fruit “d’un immens treball” i ha agraït, entre altres, “l’aposta i amor per la ciutat de Barcelona” de Christian Prudhomme, director general del Tour de França.

D’altra banda, ha afirmat que com a capital de Catalunya, Barcelona també vol que el conjunt de Catalunya visqui el Tour i ha assegurat que treballen perquè les tres primeres etapes de la competició siguin en territori català. “Tenim l’obligació i deure de compartir-ho amb la resta”, ha mencionat.

L’Ajuntament encara no ha fet un càlcul econòmic de quin serà el retorn de l’esdeveniment, però, per contra, sí que ha estimat el cost per a l’administració, de l’entorn dels 7 milions d’euros. El cost el compartiran l’Ajuntament, la Generalitat i la Diputació.

Preguntat per com conjuguen els grans esdeveniments com la F1 o la Copa Amèrica amb el turisme, Collboni ha respost que “són grans esdeveniments esportius pensats perquè els gaudeixi la gent de Catalunya”. Segons l’alcalde, Barcelona no ha de renunciar “en absolut” a ser “l’epicentre” o a la vocació de ser “una gran capital internacional de l’esport”. “Les reaccions que ja s’estan produint corroboren que aquests son els grans esdeveniments que aporten valor a la ciutat i pels quals hem d’estar tan orgullosos com a barcelonins”, ha conclòs.

El batlle ha comparegut en roda de premsa al Saló de Cent al costat de Christian Prudhomme, el director general del Tour de França. Prudhomme ha assenyalat que estan “contents” i “orgullosos” que la sortida es faci des de Barcelona el 2026 perquè és una ciutat “magnífica” i amb “prestigi”. “Gràcies per la vostra constància”, ha dit Prudhomme, que ha explicat les trobades prèvies amb el regidor d’Esports David Escudé. El director del Tour ha recordat també que l’última vegada que el Tour va passar per Barcelona va ser el 2009. “El Tour té una sort immensa amb Barcelona”, ha dit tot fent referència a la “fenomenal” muntanya de Montjuïc i el mar, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

El PSC recull firmes per millorar els horaris de bus

Olot
estat espanyol

Intercepten un narcosubmarí a la costa de Cadis

barcelona
SALUT

Inicien els tràmits per la licitació del concurs d’idees del Campus de Salut

SALT
Mobilitat

Barcelona premia dos projectes d’intel·ligència artificial aplicats als autobusos

Barcelona
SOCIETAT

Igualada omplirà el cel amb una cinquantena de globus aerostàtics

Igualada
trànsit

Taxa d’alcohol més baixa i patinets elèctrics a partir dels 16 anys

barcelona
SERVEIS

El servei de Bicibox, per aparcar bicicletes i patinets, arriba a Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca
educació

Educació envia ara lectures recomanades per al batxillerat

barcelona
Societat

El Baix Segre reclama més metges i policia per l’arribada de temporers

Seròs