Societat

economia

Els conductors d’autobús del grup Moventis s’uneixen per reclamar més personal

Els treballadors afirmen casos d’ansietat i estrès per les llargues jornades laborals

Els delegats sindicals dels conductors d’autobús de diverses empreses del grup Moventis, que opera a Girona i Barcelona, s’han unit aquest dimarts a Lloret de Mar per reclamar més personal i millorar el manteniment dels vehicles, segons recull l’ACN. En total, es tracta de 31 representants sindicals de les empreses Sarfa, Blablacar, Izaro, Marfina, Moventis, Sarbus, La Vallesana, Cases, Transports Mataró i Circuits Ruri, que compten amb una plantilla d’uns 1.500 treballadors. Segons apunten alguns representants, calen uns 300 conductors més i asseguren que la manca de personal i de manteniment està afectant a la salut dels conductors, que els genera quadres d’ansietat i estrès.

En aquest sentit, algunes de les situacions que pateixen els treballadors del grup Moventis són jornades maratonianes de 15 hores, falta de manteniment en els vehicles i agressions contínues de passatgers, entre d’altres. Ara, els representants sindicals d’aquestes empreses han decidit unir-se per crear un espai de debat sobre les situacions que es pateix en cada empresa i articular una reivindicació comuna.

La trobada ha agrupat 31 delegats sindicals a Lloret de Mar. Diversos representants asseguren que no han volgut discutir sobre quina formació sindical representen ni la força que tenen, sinó que l’únic objectiu d’aquesta trobada era posar en comú les carències que té el sector i les condicions laborals que tenen.

Per la seva banda, alguns treballadors asseguren que han hagut d’agafar la baixa en nombroses ocasions a causa d’estrès i ansietat. Aquestes malalties podrien venir de les hores extra que fan (en molts casos sense remuneració), la manca de manteniment en els vehicles o la falta de treballadors i d’una flota que correspongui a les necessitats reals del servei.

Ara, preveuen donar continuïtat a aquest grup de treball i trobar-se de forma periòdica per posar en comú les reivindicacions laborals que hi ha en cada una de les empreses. Després, les traslladaran a les direccions i aquestes confien que ho traspassin a la gerència del grup Moventis per tal que es prenguin les accions oportunes i es resolguin les seves demandes. Tot i així, si la situació no millora en els propers mesos, els delegats sindicals utilitzaran aquesta plataforma per concretar com canalitzar les seves reivindicacions laborals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crisi migratòria

Frontex veu amb preocupació les xifres de la Ruta Canària

barcelona
Olot

El PSC recull firmes per millorar els horaris de bus

Olot
estat espanyol

Intercepten un narcosubmarí a la costa de Cadis

barcelona
SALUT

Inicien els tràmits per la licitació del concurs d’idees del Campus de Salut

SALT
Mobilitat

Barcelona premia dos projectes d’intel·ligència artificial aplicats als autobusos

Barcelona
SOCIETAT

Igualada omplirà el cel amb una cinquantena de globus aerostàtics

Igualada
trànsit

Taxa d’alcohol més baixa i patinets elèctrics a partir dels 16 anys

barcelona
SERVEIS

El servei de Bicibox, per aparcar bicicletes i patinets, arriba a Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca
educació

Educació envia ara lectures recomanades per al batxillerat

barcelona