Societat

Es limita l’ús de petards per garantir una revetlla segura i inclusiva

L’Ajuntament de Girona ha limitat l’ús de petards durant les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere per tal de garantir unes celebracions segures i inclusives. La principal novetat és que enguany no es poden llançar petards a prop - a menys de 200 metres- dels centres assistencials i residències per a la gent gran i de les zones d’esbarjo per a gossos o centres de residència i de venda d’animals. Igual que altres anys, tampoc es poden usar a tocar de zones forestals i en balcons i finestres; col·locar-los dins de totxanes, ampolles o qualsevol recipient que pugui provocar un perill i usar globus o fanals que ascendeixen amb aire calent procedent de la combustió d’espelmes, alcohol o altres.

D’altra banda, per garantir el descans de tothom i en especial de les persones autistes i altres sensibilitats, s’ha limitat l’ús dels petards que emeten soroll. Aquests es poden llançar el diumenge 23 de juny, durant la revetlla de Sant Joan, de les 18 h a les 02 h de la matinada. També es poden usar els dies 21, 22, 24 i 28 de juny, de les 18 h a les 00 h. A més, des de l’Ajuntament de Girona es recomana no llançar els trons F3 amb més d’1,6 grams de contingut net explosiu (NEC). Es tracta d’artificis de pirotècnia de perillositat mitjana. L’objectiu és prohibir aquest tipus de producte l’any que ve per avançar cap a una ciutat més segura i inclusiva.

“Com a ciutat hem d’avançar cap a festes que respectin cada cop més totes les persones i també els animals i per això demanem que aquests dies s’utilitzi pirotècnia de baixa intensitat. Alhora, treballem per un model de revetlla de Sant Joan compatible amb el dret a la tranquil·litat de la gent gran, les persones neurodivergents, amb sensibilitat auditiva o els animals”, ha ressaltat la regidora de Ciutat que Cuida, Gemma Martínez Villagrasa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia