Societat

Comença la campanya de captura del llamàntol al litoral gironí

Els pescadors del litoral gironí han començat la campanya de pesca de llamàntol, que només es pot capturar entre l’1 de juny i el 31 d’agost per professionals d’arts menors que practiquin la pesca de tresmall. L’any passat es van capturar uns 400 quilos d’aquesta espècie entre les confraries Palamós (131), Roses (90), Blanes (88), Llançà (73), el Port de la Selva (8) i l’Estartit (7).

En una nota de premsa, les Confraries de Girona recorden que la majoria d’unitats de llamàntol procedeixen del Regne Unit o al Canadà, però que les capturades al litoral gironí són més apreciades en l’àmbit gastronòmic perquè la seva carn té més qualitat. El motiu és que els corrents del Mediterrani són més forts i fan que el crustaci tingui una carn més fibrosa i gustosa.

Segons Pau Rosell, pescador d’arts menors de la Confraria de Roses, la d’ara és la millor època per capturar llamàntols. “A l’hivern és quan crien i ara, durant els mesos d’estiu, és quan assoleixen la talla perfecta”, assegura. El president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona, Antoni Abad, manifesta que “és un privilegi disposar d’aquest crustaci tan ben valorat, això posiciona el sector pesquer al mercat i fa que el sector gastronòmic ens tingui molt en compte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia