Societat

El Palau Robert exposa la tecnologia punta del darrer MWC

Hi ha diferents simuladors a disposició dels visitants

El Palau Robert ha inaugurat avui l’exposició Recorda el futur, una mostra interactiva i gratuïta organitzada per Mobile World Capital Barcelona i la Generalitat que per primer cop dona a conèixer a la ciutadania algunes de les innovacions tecnològiques que es van presentar en la darrera edició del MWC. L’exposició, que es podrà visitar fins al 3 de novembre, es planteja com un viatge tecnològic en el temps per conèixer el lideratge de la indústria catalana i el seu paper en l’actual revolució digital. Posa, doncs, a disposició dels ciutadans diferents propostes que la Mobile World Capital Barcelona ja va mostrar el febrer passat al públic especialitzat de la fira.

Els visitants hi trobaran alguns dels invents històrics que han transformat la indústria durant l’últim segle i mitjançant quatre experiències gamificades es podrà comprendre com la tecnologia i la innovació estan modelant el futur de quatre sectors capdavanters com la salut, la mobilitat, el tèxtil i l’energia.

A través d’ulleres de Realitat Virtual, els visitants de l’exposició poden experimentar un viatge immersiu per conèixer com s’han desenvolupat les grans revolucions industrials a Catalunya: des de la mecànica a l’arribada de l’electricitat, passant per l’eclosió digital i projectant el futur que dibuixen la Intel·ligència Artificial i les tecnologies emergents.

A l’exposició es simula un laboratori que, a partir d’unes dades bàsiques i del pols de cada visitant, genera un cor en 3D segons el perfil de cada usuari i que batega amb les seves mateixes pulsacions. Es tracta d’una versió simplificada del bessó digital d’aquest òrgan que està desenvolupant el Barcelona Supercomputing Center i que servirà per millorar la detecció i el tractament de malalties cardíaques.

El visitant també hi trobarà el primer simulador que permet pilotar l’hypercar 100% elèctric Carmen Boulogne de Hispano Suiza. Tecnologia d’avantguarda per simular els 1.114 CV i de potència i la ultra acceleració (de 0 a 100 Km/h en 2,6 segons), amb l’al·licient afegit de conduir per un recorregut que emula el mític circuit urbà de Montjuïc.

L’exposició es complementarà amb diverses xerrades i activitats obertes al públic. Un programa divulgatiu que es farà al Palau Robert al llarg del proper trimestre i que posarà el focus en l’ús més sostenible, resilient i humanista de la tecnologia. “Per a nosaltres és essencial que la ciutadania visqui i s’apropi a MWC en primera persona”, ha afirmat Francesc Fajula de Quintana, CEO de Mobile World Capital Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia