Societat

Societat

Mor Francesc Bosch, el premianenc amant dels pessebres

President dels Amics de l’Art Pessebrístic i impulsor dels Caminants de Matinada

El premianenc Francesc Bosch Maristany va morir dimecres, dia 19, a l’edat de 76 anys, segons ha fet pública l’emissora Premià Media, mitjà on sovint col·laborava per parlar d’excursions i de les activitats que duia a terme amb les entitats locals que estava vinculat.

Era un enamorat dels pessebres i formava part dels Amics de l’Art Pessebrístic de Premià de Mar amb els que es dedicava a fer plantades de pessebres a cims de muntanyes, a parcs naturals o a llocs emblemàtics, i a documentar i analitzar els orígens, l’evolució i el futur d’aquests. Cada Nadal, des de fa 43 anys, l’entitat ha dut a terme la plantada d’un pessebre davant l’ermita de Sant Mateu, dins el terme municipal de Premià. Des de l’any 2001 Francesc Bosch era l’encarregat d’elaborar-lo. Els creava des de zero i només amb fang sense coure. A vegades pintava les figures i a vegades només les hi passava una capa de vernís. El marc de l’escena del naixement el complementava sovint amb la representació de les ermites de la zona. Per altra banda, també va participar en diverses exposicions pessebrístiques repartides per Catalunya, va ser guardonat l’any 2016 amb el tercer premi del Concurs Nacionals de Dioramas Villa de Bilbao, i aquest darrer Nadal va col·laborar amb els companys del Saloon International de santons d’Arles, amb la cessió d’algun pessebre.

Però no tot van ser pessebres. També era un gran amant de la natura i de les caminades. Va ser membre i impulsor de l’entitat Caminants de Matinada, amb la que va organitzar nombroses excursions populars. La més emblemàtica, la que cada any fan de la plaça de l’Ajuntament de Premià de Mar fins a Montserrat. Amb una freqüència d’una setantena d’inscripcions, durant tres jornades recorren els 65 km d’un recorregut ple de natura, i una vintena de voluntaris fan tasques de seguiment, avituallament i guia.

La cerimònia de comiat tindrà lloc demà, dia 21, a les 10 del matí, a la parròquia de Sant Cristòfol de Premià de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.